x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: "Ne întâlnim în grupuri prin restaurante, ne aleargă televiziunile să ne filmeze"

Năstase: "Ne întâlnim în grupuri prin restaurante, ne aleargă televiziunile să ne filmeze"

10 Feb 2010   •   00:00
Năstase: "Ne întâlnim în grupuri prin restaurante, ne aleargă televiziunile să ne filmeze"

Preşedintele Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase, a declarat la Antena2, în cadrul emisiunii "Vorbe grele", că nu vrea să candideze la preşedinţia României, chiar daca va fi ales în fruntea PSD la Congresul din 20 februarie şi are sentimentul că partidul se întoarce la perioada 2005-2006: "Ne întâlnim în grupuri prin restaurante, ne aleargă televiziunile să ne fimeze"

Candidatul la functia de presedinte al PSD a precizat ca isi propune sa formeze o echipa capabila sa castige alegerile din perioada 2012-2014 si ca vrea "sa deschida partidul catre societate pentru a atrage oameni de valoare", insa este nemultumit de faptul ca nici pana in momentul de fata comisia creeata pentru stabilirea termenilor Congresului nu s-a intrunit

"Am creeat o comisie pentru pregatirea Congresului. Aceasta comisie nu s-a intrunit. Trebuia sa ne intalnim sa pregatim termenii pentru Congres", a declarat Adrian Nastase.

Năstase a mai spus că, din informaţiile sale, miercuri va avea loc o întâlnire a celor 30 de vicepreşedinţi pe care PSD ar putea să îi aibă, respectiv 15 vicepreşedinţi şi 15 secretari generali cu rang de vicepreşedinte.

Nastase a infirmat zvonurile potrivit carora doreste sefia PSD din cauza ca a ajuns intr-o fundatura si ca doreste astfel sa aiba sprijinul partidului, adaugand ca nu este adevarat ca vrea sa se ajute de functia de presedinte al PSD pentru a scapa de dosarele de la DNA, si ca va candida la sefia partidului pentru ca este momentul sa se schimbe echipa.

Năstase a cerut social-democraţilor să revină la oameni, ca sens al acţiunii lor politice, în două mari etape: abandonarea competiţiei interne înţeleasă ca un joc al rearanjării scaunelor în jurul mesei pentru găsirea resurselor necesare pentru revenirea PSD, şi doi, pregătire pentru o viitoare guvernare, dar nu pornind de la metoda clasică a "împărţirii prăzii".
"Ideea fundamentală a proiectului meu politic este aceea că, în acţiunea noastră ca partid, trebuie să ne întoarcem la oameni, la sensul profund al politicii, nu ca exerciţiu al puterii, ci al datoriei de a servi interesul public. Proiectul regăsirii sensului original al politicii are două etape: mai întâi, trebuie să facem din competiţia internă nu un joc al rearanjării scaunelor în jurul mesei, ci al găsirii resurselor pentru transformarea PSD într-un partid capabil să câştige încrederea oamenilor cărora să le reprezinte cu adevărat interesele. În a doua etapă, PSD trebuie să construiască o guvernare în care logica exerciţiului guvernamental ca metodă de "împărţire a prăzii" să fie eliminată, fiind înlocuită de acţiunea în folosul societăţii. În România, o astfel de viziune ar putea părea utopică, însă avem nevoie de idealuri şi de obiective înalte, care să ne scoată din amorţeală şi rutină şi care să ne dea motivaţia de a spera şi de a lupta. Altfel,...".

 
El mai precizează că proiectul său nu este unul "închis", ci dimpotrivă, îl putem dezvolta împreună, prin noi contribuţii".

Năstase a arătat, totodată, că Miron Mitrea a făcut un diagnostic corect, sub aspectul riscului, a situaţiei actuale din partid, atunci când a criticat aranjamentele făcute de gruparea Geoană în scopul fraudării alegerilor interne la Congres.
El a precizat că nu îi place modul de desfăşurare a lucrurilor în ceea ce priveşte organizarea Congresului, având în vedere că acesta va fi organizat la Romexpo.
Năstase a arătat că decizia organizării Congresului la Romexpo nu a fost validată de către Consiliul Naţional, el apreciind că exista posibilitatea organizării acestui for la Palatul Parlamentului, unde, în opinia sa, ar fi fost mai bine, atât din punctul de vedere al seriozităţii, cât şi financiar.
"Riscăm să creăm impresia că vrem să facem un Vanghelion politic, lucru care ne va costa", a spus Năstase.

Referitor la actualul presedinte social-democrat, Nastase a spus ca ca nu va forma aliante cu diversi social democrati pentru a castiga mai usor in fata lui Mircea Geoana si ca nu stie daca Ion Iliescu il va sustine oficial pentru presedintia PSD.

Intrebat daca il va reprimi in partid pe Sorin Oprescu, in cazul in care va castiga presedintia PSD, Nastase a raspuns: "Daca doreste sa revina da. El este un tip extravagant, un tip de stanga, care la un moment dat s-a suparat si a plecat. A participat la alegerile prezidentiale mai mult impotriva lui Geoana", a mai declarat Adrian Nastase.

Proiectul Năstase: 10 angajamente în faţa colegilor şi electoratului PSD:

1. Recâştigarea respectului şi a încrederii cetăţenilor faţă de partid

2. Apărarea membrilor şi a simpatizanţilor în faţa abuzurilor "puterii portocalii"

3. Stoparea migraţiei parlamentare şi i readucerea în partid a "fiiilor risipitori"

4. Stoparea clientelismului, nepotismului şi a cumpărării de funcţii

5. Promovarea femeile merituoase în conducerea partidului şi în funcţiile publice

6. Promovarea a cât mai multor tineri, atât în partid, cât şi în viitoarea echipă de guvernare

7. Deschiderea partidul către societate, pentru a atrage oameni de valoare

8. Realizarea unei politici de opoziţie viguroase şi credibile

9. Recâştigarea votanţilor pierduţi şi atragerea de noi categorii de votanţi

10.Formarea unei echipe capabile să câştige alegerile din perioada 2012-2014.

Citiţi aici: Forţă şi rchilibru - Proiectul Adrian Năstase: pentru un PSD învingător (fişier pdf)



Un partid mare nu poate fi condus prin excludere, nu-ţi place unul îl dai afară



Dosarele DNA au fost încurajate de unii dintre colegii mei



Băieţii din unele organizaţii locale ţin uşile închise

×
Subiecte în articol: politic