x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Negrescu: Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol PNRR

Negrescu: Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol PNRR

29 Oct 2021   •   11:50
Negrescu: Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol PNRR

Măsurile care trebuie luate pentru implementarea PNRR nu pot fi luate de un guven minoritar, spune europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

„Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol realizarea PNRR. Mai exact, conform celor agreate cu instituțiile europene, guvernul trebuie să modifice de urgență ordonanța care reglementează modul de funcționare și implementare al PNRR, să adopte procedurile legale privind atragerea împrumutului și să prezinte un plan privind cheltuirea avansului. Din păcate, nimic din toate acestea nu au fost făcute, iar realizarea lor de către un guvern minoritar este aproape imposibilă. Este tot mai evident că reformele asumate prin PNRR nu pot fi nici ele realizate în termenele date”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, proiectele propuse prin PNRR sunt nerealiste.

„De la calendarul privind finalizarea procedurilor de achiziții pentru autostrăzi până la schimbarea legii pensiilor, PNRR-ul realizat de PNL și USR reprezintă o listă nerealistă de obiective, care nu au fost discutate cu nimeni și care nu pot fi realizate fără susținere parlamentară, cu care cele două partide riscă să îngroape România în datorii. Reamintesc faptul că, în absența îndeplinirii reformelor asumate, PNRR-ul poate fi blocat”, mai spune europarlamentarul.

Conform acestuia, România are nevoie de un Guvern care beneficiază de o majoritate parlamentară largă „dar care nu poate fi garantată de actuala decizie adoptată de PNL”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Victor Negrescu