x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nelu Tătaru deschide lista candidaţilor PNL pentru Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie

Nelu Tătaru deschide lista candidaţilor PNL pentru Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2024   •   21:15
Nelu Tătaru deschide lista candidaţilor PNL pentru Camera Deputaţilor la alegerile din decembrie

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, deschide lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor la alegerile din luna decembrie.

Pe locul al doilea a fost validată candidatura lui Mihai Barbu, preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori a PNL, iar pe poziţia a treia ar urma să candideze preşedintele organizaţiei municipale PNL Vaslui, Robert Vlada, candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă şi plasat al patrulea în preferinţele alegătorilor.

Potrivit conducerii PNL Vaslui, la Senat, lista candidaţilor este deschisă de avocatul huşean Radu Bobârnat, iar pe locul al doilea a fost validată candidatura Violetei Drăguţ, preşedinta Organizaţiei de Femei a PNL Bârlad.

"La alegerile parlamentare ne dorim să menţinem cel puţin scorul obţinut la locale. Ştim că niciun scrutin nu seamănă cu altul. De exemplu, în anul 2020 la locale am obţinut 35,5%, iar în decurs de câteva luni am ajuns la un rezultat de 21,7% la alegerile generale. Ne vom mobiliza astfel încât să obţinem un rezultat bun", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

La alegerile locale din luna iunie, PNL Vaslui a obţinut la nivel judeţean 23,03% din voturi, iar Nelu Tătaru, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, s-a clasat pe locul al doilea cu un scor de 25,26%, la distanţă considerabilă faţă de social-democratul Ciprian Trifan, care a câştigat alegerile cu un rezultat de 45,72%.

La scrutinul pentru desemnarea reprezentanţilor în legislativ din anul 2020, PNL Vaslui a obţinut un mandat plin la Camera Deputaţilor, prin Nelu Tătaru, şi un mandat de senator şi unul de deputat în urma redistribuirii voturilor. AGERPRES

×