x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nemultumiri - Zvonuri de congres in PSD

Nemultumiri - Zvonuri de congres in PSD

de Aniela Nine    |    13 Oct 2005   •   00:00
Nemultumiri - Zvonuri de congres in PSD

Ideea unui congres extraordinar al PSD a fost vehiculata intens in cursul zilei de ieri, alimentata fie de zvonuri privind nemultumiri fata de lideri, fie de semnale conform carora Mircea Geoana ar dori modificarea Statutului pentru stabilirea unui alt interval de alegere a forurilor de conducere. Surse din partid, citate de Mediafax, sustin ca una dintre prevederile statutare a caror modificare s-ar dori ar fi cea referitoare la mandatul de doi ani al conducerii.

Intrebat despre aparitia ideilor referitoare la congresul extraordinar, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca la precedentul congres s-a decis ca urmatoarea reuniune sa aiba loc in 2007, dar ca exista o prevedere in Statut privind posibilitatea convocarii unui congres extraordinar in situatii deosebite. "Nu exclud posibilitatea unui congres inainte de termen, in conditiile in care evolutia politica a Romaniei, alegeri anticipate, o situatie politica neprevazuta ar putea sa o impuna", a declarat Geoana, adaugand ca astfel de situatii ar putea sa apara, neputand fi anticipate in prezent.

DISPONIBIL. Pe de alta parte, senatorul Ion Iliescu a sustinut ca sunt nemultumiri in teritoriu legate de discordantele de mesaj de la centru. "Trebuie vazut despre ce este vorba, conducerea partidului e bine sa le analizeze cu atentie", a afirmat Iliescu. Solicitat sa precizeze daca, dupa parerea sa, exista probleme in PSD ce ar fi putut genera ideea convocarii unui congres extraordinar, Iliescu a raspuns: "Probabil, apare o anumita discordanta, incoerenta in mesajele pe care le exprima conducerea de partid, care a creat o anumita nedumerire. Daca pana si domnul Rus, care a fost unul dintre motoarele actiunii de la congres, este nemultumit...". Intrebat despre posibilitatea de a candida la un eventual congres extraordinar, Iliescu a raspuns ca nu exclude acest lucru, dar ca nu vrea deocamdata sa discute subiectul.

×
Subiecte în articol: politic congres