x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ciucă îl felicită pe noul său omolog din Republica Moldova 

Premierul Ciucă îl felicită pe noul său omolog din Republica Moldova 

de Redacția Jurnalul    |    17 Feb 2023   •   11:45
Premierul Ciucă îl felicită pe noul său omolog din Republica Moldova 
Sursa foto: Dorin Recean

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, de sprijin în parcursul european. Cei doi oficiali au discutat joi seara la telefon. Guvernul Recean a fost învestit joi.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, joi seara, o convorbire telefonică cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, după votul din Parlament al noului Guvern, anunță Executivul de la București.

„Premierul României l-a felicitat pentru votul substanțial obținut și pentru asumarea responsabilității de a conduce Guvernul Republicii Moldova, dând asigurări privind continuarea dialogului și identificarea de soluții de sprijin pentru parcursul european. În cadrul convorbirii telefonice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a invitat la București pe omologul său de la Chișinău pentru a discuta despre detaliile cooperării inter-guvernamentale”, se menționează în comunicat.

Guvernul Recean a primit votul de încredere din partea Parlamentului de la Chișinău, care a votat aprobarea programului Executivului cu 62 de voturi.

Prim-ministrul și miniștrii desemnați urmează să depună jurământul de învestire în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca Dorin Recean