x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului

Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   10:46
Nicolae Ciucă, noul președinte al Senatului
Sursa foto: Gov.ro

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost ales marți dimineață președinte al Senatului. În favoarea fostului premier au votat 88 de senatori, iar 16 au votat „împotrivă”.

„Doresc să vă mulțumesc în primul rând pentru modul în care ați sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului și-a intrat în mandat. (...) Doresc să vă mulțumesc pentru votul dvs de încredere și să vă asigur că din această poziție, împreună cu dvs, vom continua să desfășurăm activitatea pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliției și la sprijinirea întregii activități guvernamentale. Avem proiecte care nu face altceva decât să continue să modernizeze și să dezvolte România, pentru asta trebuie să ne desfășurăm activitatea și să găsim soluțiile, pentru a falicita, din punct de vedere legislativ, tot ce înseamnă obiectivele acestui proiect de țară”, a spus Nicolae Ciucă după vot.

USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. USR a solicitat şi mai multe minute pentru grupurile parlamentare să îşi exprime poziţia de la tribuna Senatului, solicitare care nu a fost supusă la vot.

Celelalte grupuri parlamentare nu au propus candidați.

Nicolae Ciucă şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotativa guvernamentală.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă presedinte senat