x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicolăescu: Colegii care nu mai susţin PNL să gândească înainte de a face un gest care să lovească partidul

Nicolăescu: Colegii care nu mai susţin PNL să gândească înainte de a face un gest care să lovească partidul

de Agerpres    |    12 Iun 2014   •   18:18
Nicolăescu: Colegii care nu mai susţin PNL să gândească înainte de a face un gest care să lovească partidul

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu afirmă că partidul nu poate fi înlocuit "de nimeni şi de nimic" şi le cere colegilor săi care nu mai susţin formaţiunea liberală "să se gândească de mai multe ori înainte de a face un pas greşit şi un gest care să lovească în PNL".

"În această perioadă, când PNL a adoptat decizia de a construi o dreaptă unită şi puternică, ne puteam aştepta la un atac din partea stângii, dar este greu de acceptat să fie pus sub semnul întrebării tocmai din partea unor colegi, care pretind a vorbi în numele liberalismului. Fac un apel la colegii mei care nu mai sunt susţinătorii PNL să se gândească de mai multe ori înainte de a face un pas greşit şi un gest care să lovească în PNL", afirmă Nicolăescu, într-un comunicat.

El spune că a luat act "cu mâhnire" de faptul că mai mulţi actuali sau foşti liberali "au girat o acţiune de neprietenie faţă de PNL", un partid "în rândul cărora au activat şi pe care partidul i-a răsplătit cu demnităţi şi funcţii importante".

"Probabil că preconizata colaborare cu PDL, care se pare că merge spre fuziune, îi deranjează pe unii din motive personale, pe alţii îi ajută să-şi clarifice relaţiile în propriile organizaţii, iar pe neprieteni îi determină să-şi pună în aplicare planurile de distrugere a PNL", arată liberalul.

Nicolăescu susţine că, deşi în istoria PNL au existat multe "episoade contradictorii", formaţiunea a reuşit întotdeauna să găsească "drumul corect".

"Partidul Naţional Liberal nu poate fi înlocuit de nimeni şi de nimic, oricâte încercări fac în acest sens chiar unii care pretind că-i vor binele! Identitatea PNL a fost construită şi păstrată timp de 139 de ani, dincolo de circumstanţe istorice, de dictatura comunistă, de perioada de început a tranziţiei, de tentaţiile compromisului politic sau de opţiuni conjuncturale", susţine vicepreşedintele liberal.

Nicolăescu face apel la responsabilitate, înţelepciune şi sinceritate, precizând că este necesar ca prin întărirea PNL, acest partid să ofere oamenilor transparenţă şi să arate că este capabil să conducă România.

"Cred că PNL şi-a asumat toate faptele, că este decis să-şi îmbunătăţească activitatea şi nu are nicio intenţie să meargă pe un alt drum decât acela al principiilor şi valorilor liberale. Liberalismul nu are nevoie să fie salvat azi pentru că este suficient de puternic. Sunt suficient de mulţi oameni în această ţară care cred, simt şi aleg să fie liberali", mai spune Eugen Nicolăescu.

×
Subiecte în articol: eugen nicolaescu pnl