x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică O FILIALĂ LA MINE, UNA LA TINE/PNL: Asaltul final cu armată de strânsură

O FILIALĂ LA MINE, UNA LA TINE/PNL: Asaltul final cu armată de strânsură

de Monica Iordache Apostol    |    04 Mar 2009   •   00:00

Cu două săptămâni înaintea Congresului PNL din 20-21 martie, preşedintele liberal, Călin Popescu Tăriceanu, a avut şi el propria întâlnire cu liderii filialelor pe a căror susţinere mizează pentru a-şi păstra funcţia de lider PNL.

La restaurantul McMonis s-au adunat luni seara preşedinţii a 24 de filiale liberale, dar şi parlamentari din alte judeţe cărora Tăriceanu le-a dat semnalul luptei pentru strângerea de susţinători.

“Am hotărât să mergem în teritoriu, să vorbim cu oamenii, să ne asigurăm susţinerea la congres şi să participăm şi la şedinţele Delegaţiilor Permanente ale filialelor care încă nu au decis cui îi vor da votul”, ne-a declarat unul dintre participanţii, la întâlnirea de luni seară. În tabăra lui Tăriceanu s-au numărat cam 750 de voturi favorabile păstrării fostului premier la şefia partidului, dar nici în tabăra lui Antonescu bilanţul nu e mai puţin încurajator. Crin Antonescu declara în urmă cu două săptămâni că se bucură de susţinerea a 27 de filiale pentru a deveni noul preşedinte PNL. Mai sunt însă şi filiale “neutre”, care şi-ar dori o împăcare între cei doi şi care ar putea propune o variantă de compromis.

Cele două tabere şi-au desemnat şi candidaţii pentru restul echipei de conducere a partidului. Dacă Congresul va accepta înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, din partea taberei Antonescu vor candida Ludovic Orban şi Relu Fenechiu, iar din partea taberei Tăriceanu va candida Teodor Meleşcanu. Într-o altă funcţie-cheie, cea de secretar general al partidului, va fi numit Radu Stroe, dacă va câştiga Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic