x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Obrazul subtire...Cu avion VIP la concertul Eric Clapton

Obrazul subtire...Cu avion VIP la concertul Eric Clapton

de Aniela Nine    |    21 Iul 2006   •   00:00
Obrazul subtire...Cu avion VIP la concertul Eric Clapton

Premierul Tariceanu si sotia sa, ala-turi de un grup de apropiati, au fa-cut marti o escapada de cateva ore la Budapesta, pentru a-l asculta pe Eric Clapton in concert. Ei au inchiriat un avion tip full-charter al companiei Romavia, prin intermediul Agentiei Leader Tour, o firma al carei patron este in relatii de afaceri cu premierul si cu ministrul Finantelor, Sebas-tian Vladescu.

Marti seara, premierul Tariceanu si-a luat prietenii si a facut o escapada de cateva ore la Budapesta, pentru a-l asculta pe Eric Clapton in concert. Deplasarea a fost intermediata de o agentie de turism al carei patron are relatii de afaceri cu Tariceanu.

Dupa mult timp, presedintele Basescu si premierul Tariceanu au avut marti seara, fara sa stie, un lucru in comun: ambii au "dezertat" timp de cateva ore de la indatoririle functiei pentru a alege... muzica. Dar, spre deosebire de Basescu, care s-a indreptat spre litoralul romanesc, mai precis catre statiunea Olimp, Tariceanu a preferat sa faca o vizita-fulger la Budapesta, pentru a participa la concertul sustinut in capitala Ungariei de cantaretul Eric Clapton. Dupa ce, luni seara, Tariceanu a ratat concertul Shakirei de la Timisoara, in cursul serii de marti, conform unor surse guvernamentale, acesta s-a deplasat la Budapesta cu un charter inchiriat de o agentie de turism pentru a-l asculta pe un alt mare performer al scenei muzicale.

"ECHIPA". Semnalul de plecare a fost dat cu doar cateva ore inaintea concertului, alaturi pe premier aflandu-se, printre altii, finul sau, Bogdan Olteanu, dar si prieteni mai vechi ai familiei Tariceanu, precum omul de afaceri Peter Imre (boss-ul Philip Morris), Cristina Trepcea (membru CNA), Carmen Vladescu (fosta sotie a ministrului de Finante, Sebastian Vladescu), Marina Melescanu (fiica senatorului Teodor Melescanu). "Am fost un grup mare, dar un grup teribil de neomogen: oameni din toate domeniile, si politic, si de afaceri, si administrativ, un avion intreg", ne-a marturisit unul dintre participanti. "Un grup care insa a avut un scop comun: distractie la maximum", adauga sursa citata.

ESCALA. Cum insa sotia premierului ramasese in orasul de pe Bega dupa concertul Shakirei, avionul devenit pentru scurt timp "aeronava guvernamentala" a facut o escala si la Timisoara pentru ca la bord sa urce si Ioana Tariceanu cu prietenele care o insotisera la concert. "Suntem un grup de prieteni vechi, dinainte de a deveni persoane publice. Am plecat cu o ora si ceva inainte de concert, ne-am deplasat cu un avion, iar in Budapesta cu un autocar, si am intrat in sala de concert fara protocoale deosebite. Concertul a fost extraordinar, iar dupa, ne-am intors cu acelasi avion", a completat un alt participant la "escapada" premierului la Budapesta. Conform surselor citate, fiecare dintre participanti si-a platit din banii proprii costul deplasarii. De altfel, sustin participantii, participarea la concert fusese stabilita cu mai mult timp inainte.

REVENIREA INTARZIE SEDINTA DE GUVERN
Revenirea in tara a familiei Tariceanu & Company a avut loc in cursul diminetii de miercuri, in jurul orei 3. Nu insa suficient de devreme pentru ca premierul sa poata "recupera" oboseala, astfel incat ora sedintei de guvern, programata in mod uzual la ora 10:00, a fost decalata cu doua ore. Deplasarea lui Tariceanu la Budapesta nu este confirmata de biroul de presa al guvernului, ea nefacand parte din programul public al sefului Executivului.

Legaturi de afaceri

Compania ROMAVIA a confirmat pentru Jurnalul National ca la data de 18 iulie a executat un zbor in regim full charter cu destinatia Budapesta, in baza unui contract incheiat cu agentia de turism Leader Tour din Bucuresti. Un zbor in regim "full charter" este o cursa aeriana la care intreaga capacitate de transport a fost inchiriata de un beneficiar, aceasta efectuandu-se pe o ruta prestabilita, de regula fara escale. "In conformitate cu contractul dintre parti, contravaloarea prestatiei a fost achitata integral in avans de beneficiar (Leader Tour - n.r.), pe lista de pasageri regasindu-se demnitarul la care faceti referire (premierul Tariceanu - n.r.)", precizeaza conducerea ROMAVIA.

RELATII. Agentia de turism Leader Tour, care a comandat la ROMAVIA zborul charter pentru Budapesta este administrata de Laura Camelia Rotileanu. Familia Rotileanu este in stranse relatii de afaceri cu premierul Tariceanu si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (foto). Nicolae Rotileanu, sotul Cameliei, este asociat, conform datelor de la Registrul Comertului, cu Vladescu si Tariceanu in firma Leader High-Tech SA. In plus, ministrul Finantelor apare in continuare ca administrator in firma, desi legea nu ii permite. Nicolae Rotileanu a fost numit consilier al ministrului Finantelor si reprezentant al MFP in conducerea Loteriei Romane. Mai mult, Rotileanu este si membru in Consiliul de Supraveghere si Administratie al Fondului Proprietatea. Reprezentantii agentiei de turism nu au oferit detalii despre cursa aeriana catre Budapesta. (Iohanna Onaca Purdea)
×
Subiecte în articol: tariceanu politic Budapesta