x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Octavian Opris, in silenzio stampa

Octavian Opris, in silenzio stampa

14 Sep 2004   •   00:00

Desi alegerile generale bat la usa, activitatea Autoritatii Electorale Permanente (AEP) nu da semne de existenta din moment ce sefii institutiei dau din umeri sau au intrat brusc in silenzio stampa.

DIANA MARINESCU

Autoritatea Electorala Permanenta a fost infiintata pe hartie inca din anul 2003 si de facto la inceputul acestui an. Potrivit legii, AEP trebuie sa asigure la nivel national aplicarea unitara, in intervalul dintre doua perioade electorale, a dispozitiilor legale privitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor. Astfel, Autoritatea ar trebui sa asigure fondurile si logistica necesare procesului electoral, dotarea sectiilor de votare, verificarea modului de intocmire a listelor electorale, informarea populatiei privind sistemul electoral si nu in ultimul rand sa stabileasca calendarul actiunilor si cuprinsul perioadei electorale. Tot Autoritatea este cea care va trebui sa realizeze bugetul perioadei electorale.

ANTECEDENTE. Alegerile locale si referendumul pentru modificarea Constitutiei au prins Autoritatea Electorala Permanenta ne-pregatita. Din cele 105 posturi prevazute de lege pentru aparatul central al Autoritatii si cele patru filiale teritoriale se ocupasera doar functiile de conducere, respectiv cea de presedinte in persoana lui Octavian Opris, fost senator PSD, si cele de vicepresedinti, Ionel Flesariu si Alexandru Radu. Acum doua luni, Octavian Opris declara presei ca spera ca organizarea Autoritatii sa se incheie in luna septembrie.

TACERE SUSPECTA. Cum suntem aproape de mijlocul lui septembrie, am dorit sa aflam de la conducerea Autoritatii care este stadiul de organizare a institutiei in acest moment si mai ales care este stadiul pregatirilor pentru alegerile generale. L-am contactat mai intai pe vicepresedintele AEP, Ionel Flesariu, care si-a declinat competenta, scuzandu-se ca "a fost prins cu legile electorale" si ne-a indrumat catre Octavian Opris. Dar nici cu seful AEP nu am avut mai mult succes. Discutia telefonica cu Octavian Opris s-a incheiat inainte de a incepe. Dupa momentul prezentarilor s-a asternut o liniste desavarsita la capatul firului, care s-a incheiat cu intreruperea legaturii. Crezand ca este vorba despre o defectiune tehnica am sunat din nou, dar in loc de Opris, dupa mai multe apeluri, am dat de mesageria vocala.

×
Subiecte în articol: politic opris