x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oltean: PD nu a fost uşă de biserică

Oltean: PD nu a fost uşă de biserică

de Aniela Nine    |    25 Aug 2007   •   00:00

Vicepreşedintele PD, Ioan Oltean, a admis ieri, la Bistriţa, că partidul său "nu a fost uşă de biserică" atunci cănd a schimbat directorii de deconcentrate ai PSD, in 2005, dar spune că această practică trebuie să se schimbe.

Gura păcătosului...

Vicepreşedintele PD, Ioan Oltean, a admis ieri, la Bistriţa, că partidul său "nu a fost uşă de biserică" atunci cănd a schimbat directorii de deconcentrate ai PSD, in 2005, dar spune că această practică trebuie să se schimbe. "Nu e uşor să abandonezi nişte obiceiuri ale politicii romăneşti, de a schimba totul cănd vii la guvernare, dar trebuie să inţelegem că aceşti oameni asigură continuitatea şi, dacă ei sunt valoroşi, trebuie să rămănă pe funcţiile respective. N-am fost uşă de biserică, dar incercăm să ne adaptăm şi din mers să ne inlăturăm greşelile pe care le-am făcut, in aşa fel incăt să asigurăm totuşi calitate in actul managerial, la nivelul serviciilor deconcentrate", a spus vicepreşedintele democrat, citat de Mediafax. Oltean recunoaşte chiar că in 2005 a depus o iniţiativă legislativă prin care şefii de instituţii descentralizate, care sunt membri sau sunt susţinuţi de un anumit partid, să părăsească funcţiile in momentul in care formaţiunea respectivă părăseşte guvernarea.

Declaraţia democratului a fost făcută după ce, la inceputul săptămănii, şeful său de partid, Emil Boc, a reclamat public că foştii membri PD, deveniţi prin concurs funcţionari publici in administraţia locală, sunt inlocuiţi cu membri PSD. Aceasta ar fi fost dovada, declara atunci Boc, că anunţul PSD privind moţiunea de cenzură este doar o formă de presiune pentru a obţine posturi şi fonduri. Boc a oferit o serie de exemple in care foştii democraţi au fost inlocuiţi cu membri PSD.

×
Subiecte în articol: politic