x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Opoziţia, în grevă

Opoziţia, în grevă

de Monica Iordache Apostol    |    09 Mar 2010   •   00:00

Deputaţii PSD şi PNL sunt în grevă parlamentară, în semn de protest faţă de adoptarea modificărilor asupra statutului funcţionarilor publici, prin forţarea Regulamentului Camerei Deputaţilor de preşedinta acestei Camere, Roberta Anastase.

Absenţa reprezentanţilor PSD şi PNL a dus la anularea şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, pentru a doua oară, din lipsă de cvorum. Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că, deşi se află în Parlament, liberalii nu vor lua parte nici la şedinţa de plen şi a mai spus că o altă nemulţumire a Opoziţiei este legată de încercarea PD-L de a modifica Regulamentul în favoarea deputaţilor independenţi.

Vicepreşedintele Camerei, Mircea Duşa (PSD), a afirmat că decizia de a nu lua parte la lucrări este valabilă luni şi marţi, până când liderii de grup împreună cu Anastase vor "regla" chestiunile disputate de respectare a Regulamentului. Duşa a mai spus că "există un fel de obrăzniceală în a forţa puţin nota şi a face afirmaţia că plenul este suveran".

Liderii grupurilor parlamentare şi Roberta Anastase vor avea azi o întâlnire pentru a găsi o soluţie. PSD şi PNL intenţionează să absenteze până la 18 martie, când Curtea Constituţională decide asupra contestaţiei privind modificările aduse Statutului funcţionarilor publici.

×
Subiecte în articol: politic