x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, forţat să demisioneze

Orban, forţat să demisioneze

de Monica Iordache Apostol    |    17 Iun 2008   •   00:00

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut ieri liderilor de filiale care au obţinut sub 15% în alegerile locale să demisioneze.



Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut ieri liderilor de filiale care au obţinut sub 15% în alegerile locale să demisioneze. Vizat este în primul rînd Ludovic Orban, preşedintele PNL Bucureşti, a cărui filială n-a obţinut decît 11% în Consiliul General al Capitalei. PNL Bucureşti este a doua filială de la coada listei, doar Dîmboviţa obţinînd un scor mai prost, adică 9%. În aceeaşi situaţie ca Bucureştiul şi Dîmboviţa mai sînt şi Sibiu, Suceava, Neamţ, Timiş şi Arad. Tăriceanu şi-a anunţat public cererea către liderii acestor filiale, dar, spun surse liberale, lui Ludovic Orban i-ar fi făcut această solicitare într-o discuţie pe care au avut-o ieri la Guvern, înaintea şedinţei de Biroul Permanent al PNL. În timpul şedinţei de Birou, între cei doi s-a stîrnit o dispută, Ludovic Orban refuzînd să demisioneze. Surse participante au susţinut că Orban i-a spus lui Tăriceanu că nu-şi dă demisia pentru că vrea să mai candideze o dată la Primăria Capitalei, în 2012, şi a dat vina pe preşedinţii de sectoare. Singura care i-a sărit în ajutor lui Orban a fost Norica Nicolai, cu argumentul că demisiile liderilor de filiale ar da impresia că PNL a suferit un eşec la locale. Cum Ludovic Orban refuză să demisioneze, situaţia se va tranşa în Delegaţia Permanentă a partidului, care se va întruni săptămîna viitoare, cînd şeful PNL Bucureşti s-ar putea confrunta cu un vot negativ din partea membrilor DP.


După şedinţa Biroului Permanent, Orban a declarat că nu cunoaşte instituţia demisiei. “În mai multe situaţii de-a lungul timpului mi s-a solicitat demisia. Răspunsul meu a fost că nu cunosc această instituţie şi, atîta timp cît consider că nu sînt responsabil de anumite rezultate ce apar conjunctural într-o situaţie de moment, nu îmi dau demisia”, a declarat el, invocînd campania electorală “extrem de profesionistă” pe care a avut-o. El a adăugat că rezultatul înregistrat la alegerile din Bucureşti au fost influenţate de polarizarea votului şi de absenteism şi nu reflectă neapărat forţa reală a PNL în Capitală. La începutul şedinţei, premierul Tăriceanu şi-a anunţat colegii şi că vrea să candideze la încă un mandat la şefia PNL. Problema lui Tăriceanu şi a celorlalţi lideri PNL legată de filiala Bucureşti este aceea că sînt, în mare parte, parlamentari în Capitală şi un scor mic aici le diminuează şansele la un mandat în Legislativ.

×
Subiecte în articol: politic pnl orban