x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Iohannis va reuși să impună conducerii PNL realizarea rotației

Orban: Iohannis va reuși să impună conducerii PNL realizarea rotației

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   23:20
Orban: Iohannis va reuși să impună conducerii PNL realizarea rotației
Sursa foto: Lucian Alecu

Dacă nu se realizează rotația guvernamentală din luna mai, PSD va depune moțiune de cenzură și va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis, spune liderul Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban: „Dacă se ajunge la un referendum, Iohannis va pierde cu minimum 80%”.

„În proporție de 90%, da (cred că se va întâmpla rotația guvernamentală - n.r.). Nu-mi doresc chestiunea asta. Voi face tot ceea ce depinde de mine ca PSD să nu pună mâna pe conducerea Guvernului, dar eu cred că Iohannis va reuși să impună conducerii PNL realizarea rotației, pentru că în mare parte depinde de președinte. Aici trebuie să se întâmple demisia premierului în funcție, Ciucă. Iohannis îl controlează pe Ciucă. Practic, Ciucă e emanația lui Iohannis. Al doilea lucru care trebuie să se întâmple ține tot de Iohannis - desemnarea premierului, respectiv Ciolacu. Eu cred că Iohannis, ca să-și apere propria piele, va impune realizarea rocadei, deși asta înseamnă un risc major de a preda România pe termen lung către PSD”, spune la Europa FM Ludovic Orban.

În opinia sa, dacă nu se realizează rotația guvernamentală, PSD va depune moțiune de cenzură, „după care va susține suspendarea președintelui demiterea ptrin referendum”.

„Dacă se va întâmpla, dacă se ajunge la un referendum, Iohannis va pierde cu minimum 80%”, conchide Orban.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban rotatie guvernamentala