x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, minimalizat de Antonescu

Orban, minimalizat de Antonescu

de Monica Iordache Apostol    |    15 Feb 2010   •   00:00
Orban, minimalizat de Antonescu
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Crin Antonescu (foto) vrea să păstreze funcţia lui Ludovic Orban, dar nu şi pe Ludovic Orban. Preşedintele PNL şi-a ales echipa pe care vrea să o propună Congresului PNL, echipă din care vor face parte Andrei Chiliman, Romeo Stavarache, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Radu Stroe, Stejărel Olaru.

Surse PNL spun că Antonescu ar păstra majoritatea membrilor actuali ai conducerii PNL, cu excepţia a patru: Ludovic Orban, Dan Radu Ruşanu, Gigel Ştirbu şi Ionel Chiriţa. În locul lor, Antonescu i-ar alege, se pare, pe Teodor Atanasiu, Cristian Bâgiu şi Dan Motreanu. Antonescu ţine însă la secret componenţa echipei, el declarând doar că ar vrea să păstreze funcţia de prim-vicepreşedinte, care ar trebui "să-l înlocuiască pe preşedinte în anumite împrejurări", dar nu există nici o şansă ca Orban să mai aibă acest rol în echipa sa.

Antonescu este în campanie electorală printre preşedinţii de filiale liberale, cărora le prezintă "Manifestul politic" pe care vrea să-l propună la congres şi modificările la statut, care includ alegerea Biroului Politic pe o listă propusă de candidatul la şefia partidului. Întrebat ce şanse are Orban să se mai regăsească pe lista sa, Antonescu a răspuns: "Nici una!". La fel, nici Călin Popescu Tăriceanu nu se află printre preferinţele lui Antonescu.

Actualul preşedinte îşi va alege însă un secund dintre membrii cu vechime în PNL. "Voi căuta să mă opresc asupra unui coleg care să simbolizeze prin activitatea sa în partid valorile noastre de dreapta, continuitatea eforturilor noastre din '90 până azi. Deci este o personalitate indiscutabilă a PNL", a trasat Antonescu portretul-robot al prim-vicepreşedintelui.

×
Subiecte în articol: politic