x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: "Să defiinţăm instituia ţuţărului”

Orban: "Să defiinţăm instituia ţuţărului”

de Monica Iordache Apostol    |    05 Mar 2010   •   00:00

Şirul discursurilor din prima zi a congresului PNL s-a încheiat cu o dispută între Crin antonescu şi Ludovic Orban, dispută care a stârnit din partea sălii fie aplauze, fie fluierături sau huiduieli, şi care în anumite momente a ţinut asistenţa cu respiraţia tăiată.

Ludovic Orban şi-a rezervat rolul de ultim vorbitor pe tema modificărilor la statut şi a reuşit să aducă în sală, atunci când a început să vorbească, delegaţii risipiţi pe holuri. "Rabinul avea instituţia ţuţărului. Erau nişte băieţi care umblau cu rabinul şi pe unde umbla acesta stăteau în spate şi făceau: "ţz ţz ţz câtă dreptate are!". Împăratul Claudiu avea altă instituţie: avea un om care, atunci când umbla prin mulţimi îi spunea: "adu-ţi aminte că nu eşti zeu, adu-ţi aminte că eşti om". Să desfiinţăm instituţia ţuţărului din PNL", şi-a început Orban discursul.

Actualul prim-vicepreşedinte l-a comparat pe Antonescu şi cu Stolojan, care, spune el, părea o soluţie bună în 2002 pentru PNL. "În 2002 când a venit dl Stolojan şi am îndrăznit să candidez împotriva lui, la prima Delegaţie Permamentă când mi-am anunţat candidatura aveam impresia că jumătate din sală punea mâna pe bâte să mă certe cum îndrăznesc să candidez. Dl Stolojan ne-a lăsat cu ochii în soare în cel mai important moment, când aveam ocazia să dăm un preşedinte membru PNL. Din cauza renunţării lacrimogene am fost nevoiţi să spijinim un om care s-a transformat în cel mai mare duşman al PNL. Iată consecinţele unei alegeri care părea bună la acel moment", a declarat Orban.

"Dacă veţi alege proiectul de listă, este clar că eu voi pierde", a afirmat Orban, avertizând delegaţii că astfel vor pierde "dreptul de a suna, de a vi se va răspunde la telefon şi de a fi sprijiniţi". "Nu este suficient să vorbeşti frumos la televizor. Un partid se conduce zi de zi, ceas de ceas, se conduce şi noaptea, se conduce făcând sacrificii, se conduce renunţând la o serie de tabieturi şi la o serie de lucruri care ţi-ar face plăcere. Veţi pierde un luptător şi nu cred că PNL are atât de mulţi luptători la nivel central încât să vă dispensaţi de unul", a mai spus Orban, care şi-a încheiat discursul spunând că a dat PNL "inima mea, sufletul meu, respectul meu şi dragostea mea".

×
Subiecte în articol: politic