x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Paleologu: Sunt în favoarea unei agora în centrul Capitalei, militez pentru un oraş pentru oameni

Paleologu: Sunt în favoarea unei agora în centrul Capitalei, militez pentru un oraş pentru oameni

de Mediafax    |    31 Ian 2012   •   12:48
Paleologu: Sunt în favoarea unei agora în centrul Capitalei, militez pentru un oraş pentru oameni

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu sustine amenajarea unei "agora" in centrul Capitalei, el spunand ca militeaza pentru "un oras pentru oameni", ceea ce presupune "extensia spatiului public".

"Eu sunt categoric in favoarea amenajarii unei agore in centrul capitalei si nu intr-un parc indepartat. Politica urbana pentru care militez este un oras pentru oameni, ceea ce inseamna extensia spatiului public", scrie Theodor Paleologu pe contul sau de Facebook.

El precizeaza ca ceea ce are Romania in prezent este "exact opusul" viziunii pe care o impartaseste.

"Vreau un oras mai putin poluat, un oras fara mafie imobiliara omnipotenta, un oras fara trafic de tranzit prin centru, un oras fara mastodonti de beton si sticla in buricul targului, un oras cu strazi pietonale centrale si cu spatii publice prietenoase", mai scrie Paleologu, care, de altfel, doreste sa candideze la Primaria Capitalei din partea PDL.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a respins, in sedinta de luni, proiectul de hotarare prin care Piata Universitatii ar fi capatat statutul de "agora civica", consilierii PDL fiind cei care s-au opus.

Majoritatea PDL din Consiliul General a respins acest proiect, "printr-un gest care sfideaza valorile democratice fundamentale", se arata intr-un comunicat de marti al Primariei.

"Prin respingerea acestui proiect, PDL a dat cu piciorul nu doar societatii civile, care a venit cu propunerea, ci si bucurestenilor, care, de mai bine de doua saptamani isi striga nemultumirea in strada. Ne exprimam regretul ca principalul partid din Consiliul General si de asemenea, principalul partid de guvernare manifesta reticenta in fata cetatenilor care doresc sa protesteze, intr-o zona amenajata corespunzator, asa cum se intampla si in alte orase europene", se arata in comunicatul Primariei.

×