x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parcare pe viata pentru Basescu in San Francisco

Parcare pe viata pentru Basescu in San Francisco

de Oana Stancu Zamfir    |    17 Sep 2005   •   00:00
Parcare pe viata pentru Basescu in San Francisco

Presedintele Romaniei a primit dreptul de parcare nelimitata in San Francisco, in care o ora de stationare costa circa 20 de dolari. Privilegiul sefului statului vine o data cu desemnarea sa drept cetatean de onoare al orasului californian.

Corespondenta din San Francisco
Daca ar locui la San Francisco, Traian Basescu ar fi un om fericit. Seful statului a primit dreptul de parcare nelimitata in orasul californian in care o ora de stationare costa circa 20 de dolari.

Privilegiul presedintelui vine o data cu desemnarea sa drept cetatean de onoare al orasului. "Vrem si noi!", i-au strigat romanii care au sarbatorit venirea lui la Casa Romana.

De altfel, seful statului a fost in elementul lui in fiecare punct din programul vizitei sale la San Francisco. La Standford, celebra universitate californiana, presedintele a fost invitat sa vorbeasca despre tema sa favorita de politica externa: Marea Neagra. Studentii romani s-au inscris la concurs pentru locurile ramase libere la Palatul Cotroceni, iar la Institutul Hoover, unde se afla si arhive romanesti din timpul primului razboi mondial, inclusiv corespondenta regelui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino, presedintele a putut fi auzit exclamand: "E, he, he. Ia uite: Pa-la-tul Co-tro-ceni. Scrisooooriii de amorrr ale lui Carol al II-lea catre Zizi Lambrino...". Dupa care un nou hohot la vederea seriei de afise ale conducatorilor postdecembristi ai Romaniei, printre care si unul al sau din campania trecuta.

ANTICIPATE. Cu adevarat vant in pupa trebuie sa fi simtit Traian Basescu, insa atunci cand a ajuns la Casa Romana, "cartierul general" al romanilor din San Francisco, care l-au luat de gat pe presedinte si l-au pupat, spre disperarea celor trei membri ai Secret Service pe care administratia americana i-a insarcinat sa-l pazeasca pe presedinte. Neobisnuiti cu stilul Basescu, acestia se uitau disperati cum seful statului roman il ia de gat si il pupa pe un batran aflat in multimea de vreo 300 de persoane si care a lucrat sub comanda lui Basescu pe Mineral Ordaz. "Vedeti, domnu’ presedinte, cat respect are Administratia americana pentru dvs... Cand a venit Iliescu i-au dat o singura masina, ia uite dumneavoastra cate aveti", a remarcat rapid batranul coloana de masini negre cu antemergatori. Comunitatea, care l-a votat pe Basescu anul trecut, era in tema inclusiv cu evenimentele recente din Parlament. "De ce domnu’ presedinte i-au inchis usile doamnei Musca? Am vazut eu la televizor", se agita un domn in varsta, care reteaza aerul cu amenintari la adresa mafiei comuniste. "Pentru ca nu am fost eu acolo, dar ma intorc", a amenintat razand Basescu.

PROMISIUNI PENTRU GUVERN
Presedintele a pozat permanent insa in aparatorul Constitutiei, aratand ca nu este presedintele Aliantei, ci al poporului roman si ca va continua sa critice Executivul daca nu isi va face treaba, si asta fara sa "crape Alianta". "Anticipate, domnu’ presedinte", sare de colo un alt admirator. "Ha, asta am zis si eu!", sare si Basescu. El nu a ezitat insa sa laude in fata auditoriului performantele guvernarii Nastase, aratand ca este al cincilea an in care Romania a inregistrat o crestere de peste 5% a PIB. Tot la capitolul marturisiri, Traian Basescu a recunoscut si ca la sfarsitul lui 2004 se facuse o alta majoritate parlamentara (PSD, PUR, UDMR), iar el a trebuit sa o rupa pe aceea pentru a forma o alta in jurul PNL-PD.

Deplasare sponsorizata de World Comm Trading
×
Subiecte în articol: basescu politic san francisco