x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament - Buget pe repede inainte

Parlament - Buget pe repede inainte

de Aniela Nine    |    21 Dec 2007   •   00:00
Parlament - Buget pe repede inainte

In numai căteva minute, Camerele reunite ale Parlamentului au dat ieri ok-ul pentru bugetul de stat şi al asigurărilor sociale de stat pentru 2008, singurul grup care a votat impotrivă la primul punct fiind cel al noului partid, PD-L. In favoarea bugetului de stat au votat 253 de aleşi, in timp ce 93 de parlamentari ai PD-L au dat un vot impotrivă. Bugetul asigurărilor de sănătate a primit insă unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenţi, 342.

Premierul Tăriceanu le-a mulţumit parlamentarilor, a apreciat votul primit ca fiind "o investiţie" şi a dat asigurări că Executivul işi va indeplini promisiunile, "indiferent de calculele diverşilor adversari politici".


FINANŢARE DIN EUROOBLIGAŢIUNI.
Intre timp, un comunicat al Guvernului anunţa că Executivul a adoptat miercuri o Hotărăre prin care se aprobă contractarea unei emisiuni de euroobligaţiuni in valoare de minimum 500 de milioane de euro şi de maximum 1 miliard de euro, cu scadenţă de 10 ani. Scopul acestei emisiuni este refinanţarea emisiunii de obligaţiuni in valoare de 600 de milioane de euro, lansată in 2001, scadentă in anul 2008, precum şi completarea surselor de finanţare a deficitului bugetar pentru anul 2008. Suma finală a emisiunii de euroobligaţiuni va fi stabilită la momentul lansării acesteia.

×
Subiecte în articol: politic