x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PCM Covasna: Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile

PCM Covasna: Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile

28 Feb 2013   •   14:13
PCM Covasna: Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile
Sursa foto: dcnews.ro

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele luni "Guvernul şovin şi comunist" încearcă să priveze de drepturi comunitatea maghiară.

"Numai dacă ne gândim la folosirea limbii materne şi a simbolurilor sau la reorganizarea regiunilor, observăm că Guvernul şovin şi comunist încearcă să facă tot posibilul ca să ne strivească în noroi drepturile. Dacă acest Guvern continuă aşa, va urma probabil reînfiinţarea închisorilor politice, iar cei care îşi vor ridica vocea pentru apărarea drepturilor vor fi închişi aici, iar atunci nu se va mai putea ascunde faptul că spiritul comunismului încă trăieşte", a spus preşedintele Kulcsar Terza, potrivit mediafax.ro. Terza spune că a sosit vremea ca organizaţiile politice maghiare să-şi unească forţele, punând la o parte interesele de partid.

"Din acest motiv propun un armistiţiu între partidele şi organizaţiile maghiare. Într-o astfel de perioadă nu ne permitem să ne atacăm, avem nevoie de solidaritate, dar nu numai acum, ci în orice problemă care vizează comunitatea noastră. Este vorba de viitorul nostru, al tuturor", a mai spus Kulcsar Terza.

×