x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PD incepe atacul mascat la premier

PD incepe atacul mascat la premier

de Oana Stancu Zamfir    |    21 Iul 2005   •   00:00
PD incepe atacul mascat la premier

"Nu avem nimic cu PNL. Cu Tariceanu insa da!" Replica putea fi auzita ieri din partea multor lideri PD reuniti intr-un Birou Permanent cvasisecret, neanuntat presei.

EXCLUS. Fideli adepti ai alegerilor anticipate, democratii au analizat ieri situatia provocata de refuzul lui Tariceanu de a demisiona, cautandu-si calea care sa-i separe de liderul PNL, in acelasi timp insa fara sa fie afectata Alianta. O retragere a ministrilor PD a fost exclusa. Momentul, dincolo de a fi prea copiat dupa anul 1998, i-ar lasa in offside. Fara PNL, PD nu are nici o sansa la guvernare. Liderii PD au stabilit ca il vor ataca pe Tariceanu din interiorul Aliantei. PD ar urma sa provoace Consiliul de Coordonare al Aliantei sa ia o decizie: ce face Alianta? PNL si PD au votat in forurile lor in unanimitate ca vor anticipate; Tariceanu nu vrea; sa ia Alianta o decizie.

REPROS. Un comunicat al conducerii PD ilustreaza subtil atitudinea pedistilor. "Decizia premierului de a renunta la demisie a pus in dificultate Partidul Democrat care, dupa decizia PNL, a adoptat in unanimitate solutia alegerilor anticipate, la Consiliul National din 9 iulie", bate PD obrazul premierului, aratand ca prin renuntarea la alegerile anticipate "s-a pierdut o sansa pentru eliminarea blocajului politic actual si obtinerea unei majoritati parlamentare capabile sa sustina reforma justitiei si integrarea in UE". Ministrul Vasile Blaga a recunoscut ieri ca pedistii s-au straduit 5 ore sa-l convinga pe Tariceanu sa demisioneze. "Nu sunt multumit de decizie, dar nu dorim sa provocam o criza politica", a spus el.

IMAGINE. Dincolo de delimitarea de Tariceanu si amenintarile ca acesta va fi lasat singur cand ii va fi lumea mai draga, jocul de-a "afara e vopsit gardul, inauntru - leopardul" mai contine si intentia PD de a se concentra pe o campanie de imagine care sa consolideze avansul fata de PNL. Ministrilor PD li s-a cerut ieri sa se faca mai vizibili, sa isi faca imagine, parlamentarilor sa fie cat mai activi in judetele lor, iar imaginea lui Basescu sa fie exploatata cat mai bine.

×
Subiecte în articol: politic