x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL: Ponta şi Antonescu să decidă dacă Mona Pivniceru are profilul moral pentru funcţia de ministru

PDL: Ponta şi Antonescu să decidă dacă Mona Pivniceru are profilul moral pentru funcţia de ministru

de Mediafax    |    17 Aug 2012   •   11:53
PDL: Ponta şi Antonescu să decidă dacă Mona Pivniceru are profilul moral pentru funcţia de ministru

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, ca, in urma fotografiilor aparute in presa privind-o pe Mona Pivniceru, este responsabilitatea premierului si a presedintelui interimar sa decida daca aceasta are "profilul moral" pentru a ocupa functia de ministru al Justitiei.

Cezar Preda a aratat ca PDL si-a spus punctul de vedere raspicat in privinta oricarei nominalizari, dar ca astazi considera ca este "problema celor care au nominalizat-o pe Mona Pivniceru si responsabilitatea premierului si a presedintelui interimar sa analizeze si sa decida daca aceasta are sau nu profilul moral de a ocupa aceasta functie".

"Nu am avut nicio legatura cu aceste lupte intestine in interiorul USL, habar nu avem ca partid, si nu ne-am propus niciodata sa intoxicam opinia publica cu anumite fotografii, colaje sau alte date despre un om care aspira la o functie", a mai spus prim-vicepresedintele PDL.

El a mentionat ca PDL nu doreste sa fie introdus in aceasta "ecuatie a demonizarii Monei Pivniceru".

"Doamna Pivniceru, propusa ca ministru al Justitiei, trebuie sa se gandeasca si singura si trebuie sa se gandeasca si cei care au nominalizat-o daca o asemenea numire face bine Romaniei si romanilor. Vom vedea ce decizie vor lua cei care si-au asumat aceasta responsabilitate", a mai declarat Cezar Preda.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Slatina, raspunzand unei intrebari, ca Mona Pivniceru i-a spus ca nu renunta la postul de ministru al Justitiei si nu isi retrage demisia din CSM, el precizand ca, in aceste conditii, nu isi retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.

Intrebat daca a discutat cu Mona Pivniceru, premierul a raspuns: "Da, am discutat si mi-a zpsus ca nu renunta la postul de ministru (n.r. - al Justitiei), si nici nu isi retrage demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, astfel incat nici eu nu-mi retrag propunerea de ministru".

Postul RTV a publicat, joi, mai multe imagini cu judecatoarea Mona Pivniceru care intra in masina lui Andrei Nastase, fiul cel mare al lui Adrian Nastase, fostul premier fiind incarcerat la Penitenciarul Jilava, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

×