x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pedeliştii au votat cu gumă de mestecat

Pedeliştii au votat cu gumă de mestecat

de Monica Iordache Apostol    |    13 Oct 2009   •   00:00

Deşi parlamentarii au defilat prin faţa urnelor cu bilele la vedere, pentru a demonstra că votează în favoarea sau împotriva moţiunii, unii au reuşit să păcălească vigilenţa "cerberilor" care monitorizau votul. Aleşii şi-au arătat bilele, dar urne au băgat altceva, făcând ca patru voturi să fie anulate.

Liberalul Mihai Voicu, membru în comisia de numărare a voturilor, a spus că în urna albă s-au găsit, în locul a patru bile, un cocoloş de pâine, unul de hârtie, o gumă de mestecat şI o bomboană.
"Au arătat bilele, dar în urnă au băgat altceva. Chestiile astea au fost băgate de pedelişti, ca să mai anulăm din voturile favorabile date moţiunii", a explicat Voicu. Oricum, pe liberali i-a amuzat stratagema pedeliştilor, mai ales că şI le-au copt-o la o moţiune anterioară. "ŞI noi am băgat o aspirină în urna albă la o moţiune mai veche", a mărturisit Voicu.

Comisia de numărare a voturilor a numărat ieri mai întâI bilele negre din urna neagră, care reprezentau voturi favorabile moţiunii, iar rezultatul a fost 258. Pentru ca votul să fie validat, bilele albe din urna albă ar fi trebuit să fie în număr egal cu cele negre din urna neagră. Cum în urna albă nu s-au mai găsit patru bile albe, ci gumă, hârtie, pâine şI bomboane, cele patru voturi au fost anulate, astfel încât, rezultatul validat a fost de 254 de voturi favorabile moţiunii.

×
Subiecte în articol: politic