x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petrescu despre discuţiile de la Cotroceni: Mă gândeam că este clar o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul de CAS

Petrescu despre discuţiile de la Cotroceni: Mă gândeam că este clar o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul de CAS

de Agerpres    |    16 Iul 2014   •   20:29
Petrescu despre discuţiile de la Cotroceni: Mă gândeam că este clar o dispută politică şi o să-mi distrugă proiectul de CAS

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, afirmă că întâlnirea de la Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema reducerii contribuţiilor de asigurări sociale, a fost de fapt o întâlnire politică, în care CAS a intrat la mijloc şi că ea a refuzat să se implice în astfel de discuţii.

"Am fost destul de surprinsă că a existat atâta interes mediatic pentru 15-20 de minute în care am refuzat să fiu implicată într-un război politic. Era clar de la început că era de fapt o întâlnire politică, un război politic în care CAS a intrat la mijloc. Nu m-am dus acolo să vorbesc despre cifre sau să argumentez o teorie economică. Nu era practic mediul şi discuţia necesară de a pune aceste cifre ca pe urma să fie preluate politic. Am refuzat să mă implic în această discuţie care era politică şi se folosea CAS pentru această discuţie politică şi atunci, practic şi tendinţa mea a fost să stau departe de acest lucru şi mai ales să ţin departe CAS de această dispută politică. Credeţi-mă, ceea ce îmi trecea prin cap în momentul respectiv era: clar este o dispută politică, practic o să-mi distrug proiectul de CAS. Voiam să-l iau şi să plec. Asta îmi trecea mie prin cap", a declarat Ioana Petrescu, la Antena 3.

Acesta a mai afirmat că este convinsă că preşedintele Traian Băsescu susţine măsura de reducere a CAS şi de aceea este clar că nu trebuia să meargă şi convingă pe cineva că este o măsură bună.

"Eu sunt convinsa că domnul preşedinte susţine această măsură. Clar nu era vorba să mergem şi să explicăm sau să convingem pe cineva că aceasta este o măsură bună. Aici nu discutăm de cine ştie ce măsură care mi-a trec mie prin cap, necunoscută. Este vorba despre o măsură susţinută de Uniunea Europeană, există o mulţime de documentaţie din partea Uniunii Europene, care spun că există o problemă cu taxarea prea mare a muncii în Uniunea Europeană şi trebuie redusă, susţinută de Banca Mondială prin studiile pe care le avem de la Banca Mondială, este susţinută de Dreapta, este susţinută de Stânga, a trecut prin Parlament, deci nu este vorba că trebuia convins cineva de acest lucru. Era vorba de o dispută politică. Nu sunt om politic şi nu am vrut să pun argumentele de CAS într-o astfel de dispută", a precizat ministrul Finanţelor.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, au fost luni la Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta despre reducerea CAS şi măsurile avute în vedere pentru a compensa impactul acestei măsuri asupra bugetului.

La discuţii au fost prezenţi şi consilierii prezidenţiali Bogdan Drăgoi şi Claudiu Dinu şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Traian Băsescu declara săptămâna trecută că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului. 

×
Subiecte în articol: reducere cas ioana petrescu