x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piedone îşi forţează excluderea din PC

Piedone îşi forţează excluderea din PC

de Aniela Nine    |    02 Oct 2011   •   21:00
Piedone îşi forţează excluderea din PC

La doar cateva zile dupa ce deputa­tul Tudor Ciuhodaru a trecut in barca puterii si a fost exclus din PC, un alt membru cunoscut al partidului, Cristian Popescu Piedone, se afla intr-o situatie similara.

Intr-o scrisoare adresata pre­se­din­telui PC, Daniel Constantin (foto), primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, si-a anuntat vineri decizia de a demisiona din toate functiile din partid, pastrandu-si insa calitatea de simplu membru PC si cerand organizarea unui Congres Extraordinar la care sa candi­de­ze si el la sefia partidului pentru 'a resuscita si sprijini evolutia doctrinara' si 'pentru a conferi partidului locul pe care il me­rita'. Ras­pun­sul lui Daniel Constantin a fost ex­primat intr-un co­mu­nicat de pre­sa care vorbeste des­pre incer­ca­rile pu­terii de a destabi­liza USL si des­pre santaj la adresa lui Pie­do­ne, 'care ar avea anumite vulnerabi­li­tati'.

'Puterea politica incearca cu dis­perare sa destabili­ze­ze USL. Da­ca nu a reusit sa compromita re­la­ti­ile dintre PC, PNL si PSD, in­cear­ca astazi sa creeze tensiuni in in­te­ri­orul partidelor care for­mea­za Uni­u­­nea Social Liberala. Astfel, Par­tidul Conservator a devenit o tinta predilecta a puterii. Ra­colarile se fac prin cadouri si pro­mi­siuni, ca in cazul Ciuhodaru, sau prin san­taj, ca in cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabi­li­tati. Cristian Popescu Pie­do­ne si-a luat concediu medical pentru a ne­go­cia cu liderii UNPR, tre­cand astfel de partea celor care au re­dus pen­siile, au taiat salariile, in­dem­ni­zatiile ma­me­lor si alocatiile co­piilor', scrie Da­niel Constantin. El critica faptul ca astfel Piedone isi tradeaza an­ga­jamentele fata de oamenii care i-au acordat increderea si anunta ca in sedinta de maine a partidului se vor stabili sanctiuni pentru Pie­do­ne. Potrivit Legii alesilor lo­cali, un primar isi pierde manda­tul daca demisioneaza din partidul in nu­mele caruia a candidat. Legea nu prevede insa o astfel de sanctiune daca primarul este exclus.

×