x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PMP: Premierul Ponta, aflat în Italia, s-a dovedit defazat privind evoluţiile din Ucraina

PMP: Premierul Ponta, aflat în Italia, s-a dovedit defazat privind evoluţiile din Ucraina

de Agerpres    |    01 Mar 2014   •   22:07
PMP: Premierul Ponta, aflat în Italia, s-a dovedit defazat privind evoluţiile din Ucraina

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îl acuză pe premierul Victor Ponta, printr-un comunicat remis sâmbătă, că s-a dovedit din nou "complet defazat" privind evoluţiile din Ucraina, în condiţiile în care se află în Italia la un congres al socialiştilor.

"Partidul Mişcarea Populară invită societatea civilă şi toate forţele Opoziţiei să-şi mobilizeze vocile pentru a-şi exprima solidaritatea cu Ucraina în aceste clipe de cumpănă, în care premierul V. Ponta - aflat în Italia, la un congres al socialiştilor - s-a dovedit din nou complet defazat în raport cu evoluţiile interne şi internaţionale", se afirmă în comunicatul PMP.

De asemenea, potrivit comunicatului, PMP afirmă că "susţine poziţia adoptată de preşedintele României, dl Traian Băsescu: orice prezenţă militară rusească în Ucraina fără acordul autorităţilor de la Kiev constituie un act de agresiune".

Partidul Mişcarea Populară susţine că "urmăreşte cu maximă îngrijorare planurile Federaţiei Ruse de a interveni militar în Ucraina".

"Procedând în acest fel, Federaţia Rusă încalcă dreptul internaţional şi propriul angajament, din 1994, de a respecta independenţa, suveranitatea şi integritatea statului ucrainean. Situaţia de criză provocată de Federaţia Rusă se află în atenţia Consiliului de Securitate al ONU, dar şi la nivelul UE şi SUA", se mai spune în comunicatul difuzat de PMP.

×
Subiecte în articol: pmp Victor Ponta armata rusa ucraina