x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNA, impins din spate de PSD

PNA, impins din spate de PSD

27 Apr 2004   •   00:00

PSD a solicitat ieri PNA sa finalizeze cat mai curand posibil cercetarile declansate impotriva baronilor locali Nicolae Mischie, Bebe Ivanovici, Gheorghe Savu si Marian Vanghelie.

SILVIU SERGIU

Presedintele Consiliului National al PSD, Alexandru Athanasiu, a apreciat ieri ca „Justitia trebuie sa mearga mai repede, pentru ca Justitia este evaluata, din punct de vedere calitativ, si dupa criteriul celeritatii. Aceasta este o norma europeana care trebuie respectata si in Romania", a declarat Athanasiu.

Termene comprimate

Liderul PSD considera ca „in cadrul urmaririi penale termenele pot fi comprimate", iar „PNA trebuie sa faca acest lucru, pentru ca e in interesul PSD sa-si verifice colegii, e in interesul cetatenilor sa afle pe cine voteaza si este chiar in interesul persoanei cercetate".

„A face dreptate dupa 10 ani si a condamna un inculpat cand este aproape de moarte, aceasta este o justitie care a respectat legea, dar nu a facut dreptate", a spus Athanasiu, precizand insa ca sistemul judiciar trebuie sa functioneze independent.

Graba

Invitatia adresata PNA de catre liderul PSD are o explicatie: includerea baronilor pe lista cu candidati pentru alegerile locale, ce ar asigura fara drept de apel succesul PSD in judetele pastorite de acestia, depinde de verdictul Parchetului Anticoruptie. Nerabdarea PSD se explica si prin faptul ca termenul legal pentru depunerea listelor cu candidati pentru locale este foarte scurt, 6 mai a.c. De aceea, maine si poimaine conducerea PSD urmeaza sa valideze ultima transa de liste cu candidaturi pentru locale primite de la filialele judetene, inclusiv a celor venite de la organizatiile Gorj, Ilfov, Ialomita si Bucuresti.

Baroni cercetati pentru coruptie

La sfarsitul lunii martie, PSD a decis sa-i suspende pe Nicolae Mischie, Bebe Ivanovici, Gheorghe Savu de la conducerea filialelor judetene Gorj, Ilfov, respectiv Ialomita, si pe Marian Vanghelie de la sefia PSD - sector 5. Decizia a fost luata pentru ca imaginea partidului sa nu fie afectata de cercetarile declansate impotriva acestora de catre PNA. In toate cele patru cazuri, investigatiile vizeaza savarsirea unor fapte de coruptie. Mischie este cercetat pentru modul in care si-a obtinut titlurile universitare, Ivanovici pentru afaceri cu terenuri, Savu pentru gestionarea unor fonduri SAPARD, iar Vanghelie pentru cheltuirea banului public si privatizarea Magazinului Bucuresti.
×
Subiecte în articol: politic psd