x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL: Cataramă şi Orban, pe făraş

PNL: Cataramă şi Orban, pe făraş

de Monica Iordache Apostol    |    15 Mar 2010   •   00:00
PNL: Cataramă şi Orban, pe făraş
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Viorel Cataramă a fost exclus din PNL, propunerea venind de la preşedintele PNL Crin Antonescu. Decizia de excludere a fost luată de Comitetul Executiv al partidului, cu 39 de voturi pentru, şase împotrivă, şi patru abţineri.

Antonescu a prezentat expulzarea lui Cataramă drept "un gest de igienizare". Deşi la filiala Sector 2 a PNL exista o cerere mai veche de excludere a omului de afaceri, Antonescu s-a grăbit să înainteze ieri propunerea către CEx, motivul fiind "ştirbirea imaginii partidului". Cataramă a îndemnat electoratul, în campania pentru prezidenţiale, să-l voteze pe Băsescu sau Geoană, nu pe Crin Antonescu, iar la Congresul PNL a sugerat că Dinu Patriciu a cerut eliminarea "vocilor critice" din conducerea partidului.

După excludere, Antonescu i-a recomandat lui Cataramă să nu se obosească să conteste decizia, pentru că nu va obţine decât "un mic tapaj în plus". "Aici nu e o Curte, nu sunt proceduri, nu vine un avocat. Domnul Cataramă are evident căi de atac conform statutului partidului, dar cred că nu e cazul să le mai folosească, pentru că nu va obţine decât un mic tapaj în plus", a răspuns Antonescu întrebării dacă omul de afaceri a fost invitat sau nu la această şedinţă pentru a se apăra. CEx al PNL a schimbat şi cinci lideri de filiale, apropiaţi ai lui Ludovic Orban (foto).

"Schimbarea celor cinci a fost făcută în mod nedemn numai pentru delictul de opinie, pentru că au fost împotriva listei, pentru că au fost alături de mine la congres", a declarat Orban. Întrebat dacă se încearcă şi excluderea sa, el a replicat: "Se va ajunge şi la aia. O să mă dea afară, ce altceva credeţi că o să se întâmple?".

×
Subiecte în articol: politic