x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL cere demiterea Codruţei Kovesi

PNL cere demiterea Codruţei Kovesi

de Monica Iordache Apostol    |    08 Feb 2010   •   00:00

PNL cere ministrului Justiţiei, CSM şi preşedintelui României demiterea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi (foto), pentru emiterea "ilegală" a deciziei de neîncepere a urmăririi penale a ministrului Elena Udrea.



Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri că Parchetul General a încălcat "legile României şi Constituţia" emiţând ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale privitoare la ministrul Elena Udrea. Orban a explicat că de la Camera Deputaţilor nu a fost trimisă o sesizare către Parchetul General în privinţa faptelor fostului ministru al Turismului, pe baza raportului comisiei parlamentare de anchetă, întrucât procedura este mai complicată şi nu a fost încă finalizată.

Comisia Juridică a fost sesizată anul trecut pentru a emite un punct de vedere cu privire la cererea de începere a urmăririi penale, dar lucrurile s-au blocat aici. Parchetul a primit de la Camera Deputaţilor doar o sesizare cu privire la angajaţii Ministerului Turismului, care au refuzat să se prezinte la audierile din comisia de anchetă, dar procurorii au analizat, din proprie iniţiativă, tot raportul comisiei, inclusiv acuzaţiile aduse Elenei Udrea, şi au emis un NUP anticipat.

Ludovic Orban a adăugat că PNL va cere şi sancţionarea preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PD-L), pentru că a blocat raportul procurorilor suficient timp pentru a nu mai putea fi contestat, şi a preşedintelui Comisiei Juridice, Daniel Buda (PD-L), pentru că nu a organizat în 15 zile de la sesizare şedinţa Comisiei în care să fie analizată cererea de începere a urmăririi penale pentru Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: politic