x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL decide dacă intră sau nu la guvernare

PNL decide dacă intră sau nu la guvernare

de Monica Iordache Apostol    |    26 Ian 2010   •   00:00
PNL decide dacă intră sau nu la guvernare
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Conducerea PNL a decis ieri să organizeze un Congres extraordinar al partidului în luna martie, pentru a modifica Statutul şi a decide dacă intră sau nu la guvernare.



Preşedintele PNL, Crin Antonescu (foto), a fost cel care a propus Biroului Permanent Central organizarea Congresului în martie, deşi până acum estimase că ar putea avea loc abia în toamnă. Antonescu vrea şi un vot de confirmare sau de schimbare a conducerii partidului, în condiţiile în care nu a apărut încă un contracandidat serios pentru şefia PNL.

"S-ar putea să avem de-a face şi cu o succesiune de două congrese. Într-o zi un Congres extraordinar care modifică Statutul, a doua zi un Congres ordinar care, pe baza Statutului nou, intrat în vigoare, să procedeze la toate celelalte dezbateri şi alegeri proprii unui congres", a declarat Antonescu, referindu-se la alegerea conducerii partidului şi la votarea unei strategii politice, adică intrarea la guvernarea sau rămânerea în opoziţie. "E momentul ca PNL să aibă o dezbatere în congres asupra liniei politice de urmat în anii ce vin, asupra unui proiect, a unei oferte politice majore pentru societatea românească", a explicat Antonescu.

El a respins ideea alegerii echipei de conducere a PNL "la pachet" cu preşedintele, idee lansată de vicepreşedintele Relu Fenechiu. "Eu nu am agreat aceste voturi «la pachet». S-ar putea intra într-o asemenea discuţie doar dacă am opta pentru o confruntare de moţiuni, având în vedere răscrucea la care se află PNL, o confruntare pe opţiuni politice majore, tactic, programatic, poate să ducă şi la constituirea unor echipe", a mai spus preşedintele PNL.

În plus, Antonescu a refuzat şi "pachetul" cu Ludovic Orban, spunând că nu vrea să candideze la şefia partidului în tandem cu Ludovic Orban. "Nu a existat un tandem cu domnul Ludovic Orban. Nu avem sistemul de tandem. Ludovic Orban pentru mine rămâne un colaborator foarte apropiat. Am fost foarte aproape în momentele-cheie în toată această perioadă şi, fără nici un fel de îndoială, indiferent ce Statut vom adopta, cred că eu şi dl Ludovic Orban vom fi în aceeaşi echipă", a opinat Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: politic