x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL vrea să iniţieze o moţiune de cenzură

PNL vrea să iniţieze o moţiune de cenzură

de Monica Iordache Apostol    |    16 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că liberalii intenţionează să iniţieze o moţiune de cenzură, pe tema politizării instituţiilor deconcentrate. Liderul PNL a amintit decizia Curţii Constituţionale prin care au fost declarate neconstituţionale texte ale legii de modificare a Statutului funcţionarilor publici şi a spus că Guvernul Boc "bolşevizează" România prin politizarea administraţiei publice.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a cerut Guvernului să-i retragă, în momentul publicării motivaţiei deciziei CC, pe toţi directorii de instituţii deconcentrate numiţi în baza  neconstituţionalelor ordonanţe 37 şI 105, în caz contrar PNL urmând să depună plângeri penale împotriva acestora. În plus, Gorghiu a mai solicitat Guvernului un raport privind cheltuielile publice pentru menţinerea ilegală a şefilor de deconcentrate în funcţii. "Din păcate la ora actuală nu avem o statistică nu ştim câţi, câte mii de directori puşi abuziv de către PDL se mai află în posturi. Această statitstică ne poate fi furnizată de către premierul Emil Boc de Corpul de Control al premierului şi am încredere că se va autosesiza Curtea de Conturi şi va face demersuri pentru analiza acestor costuri din bani publici nejustificate", a adăugat Gorghiu. Liberalii l-au atenţionat pe Boc să nu încerce să modifice iar Statutul funcţionarilor publici printr-o nouă ordonanţă care să preia textul actelor normative declarate deja neconstituţionale.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat şI el că moţiunea de cenzură va atinge şI tema cheltuirii banilor publici, anunţând că membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat s-au autosesizat pe această temă. "Comisia a cerut o listă a investiţiilor publice începând cu anul 2009, pentru a vedea care sunt clienţii Guvernului", a declarat Vosganian, adăugând că dacă Guvernul Boc nu va fi oprit anul 2010 nu va însemna anul relansării economice, ci anul cronicizării crizei.  

×
Subiecte în articol: politic