x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 1 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 1 iulie 2004

01 Iul 2004   •   00:00

Ilfov - Puterea mai castiga doi primari

Noul primar al orasului Snagov, Apostol Musat, care a fost ales pe listele PD in turul al doilea de scrutin, si Constantin Ionita, ales primar al comunei Ciolpani din partea PNL, au trecut la PSD. In consecinta, dupa finalizarea rezultatelor obtinute in turul al doilea al alegerilor locale, din cele 39 de mandate de primari ai judetului Ilfov, 20 le revin reprezentantilor PSD, a anuntat ieri presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Doru Laurian Badulescu. (Aniela Nine)

PSD Mures - Fara protocol cu UDMR

Presedintele PSD Mures, Ovidiu Natea, a declarat ieri ca organizatia locala a partidului de guvernamant nu va semna, in acest an, un protocol local cu UDMR. "In ciuda a tot ce s-a intamplat inainte de alegeri, rezultatele au demonstrat ca am facut lucruri rationale. PSD Mures a avut si are propria strategie, pe care o va aplica fara sa tina cont de alte influente. Am spus clar, si noi, si colegii din UDMR, ca nu semnam acest protocol, dar ne racordam la ce scrie in protocolul national", a spus Natea. (Carmen Vintila)

Liste electorale - Alianta ar putea renunta la al doilea sondaj

Alianta PNL-PD ar putea renunta la realizarea celui de-al doilea sondaj de opinie programat pentru septembrie, care, conform protocolului Aliantei, reprezinta unul din criteriile de realizare a listelor electorale pentru alegerile generale din toamna. Vicepresedintele liberal Paul Pacuraru (foto) a confirmat ieri ca exista discutii in acest sens la nivelul conducerii Aliantei PNL- PD, dar ca nu s-a luat inca o decizie. Eliminarea acestui sondaj ar fi determinata in primul rand de rezultatele edificatoare obtinute la alegeri de cele doua partide, iar o noua cercetare sociologica nu ar putea aduce schimbari majore in privinta raportului de forte, a explicat Pacuraru. (Aniela Nine)

Dolj - PSD obtine presedintia CJ

Dupa ce a fost amanata de doua ori consecutiv din lipsa de cvorum, sedinta de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Dolj s-a finalizat cu succes marti dupa-amiaza, cand au fost alese si structurile de conducere ale institutiei. In functia de presedinte al CJ Dolj a fost ales Ion Prioteasa, presedintele executiv al filialei judetene a PSD, iar cele doua functii de vicepresedinti au fost ocupate de Victor Odolbasa (PRM) si Constantin Dascalu (PUR). De mentionat ca in cadrul CJ Dolj, PSD are 17 consilieri, PD - 8, PNL - 6, PRM - 3 si PUR - 3, ultimele doua formatiuni politice facand alianta cu PSD atat la nivelul CJ Dolj, cat si la nivelul CL Craiova.

EDITIA a II-a

Surpriza - Basescu, uimit ca Ouatu e in PD

Presedintele PD, Traian Basescu, nu e informat de schimbarile din partid. Ieri, Basescu nu stia ca peremistul Vasile Ouatu, viceprimar la Neamt, a trecut in barca democrata, dupa ce, inainte de alegeri, se inscrisese in PRM. Liderul PD l-a luat la rost in plina conferinta de presa pe deputatul Ioan Onisei, sef la PD Neamt, pe motiv ca a avut rezultate proaste la alegeri. "Mai bine treceati voi la PRM", a batut Basescu obrazul organizatiei, comentand ca venirea lui Ouatu in PD e nestatutara. (Camelia Ionescu)

Liste electorale - PD si PNL se cearta pe sondaj

Traian Basescu a apreciat ieri ca ar fi "cea mai mare eroare" operarea celei mai mici modificari in protocolul Aliantei PNL-PD. Liderul PD a raspuns astfel unei intrebari pe tema posibilei renuntari la realizarea unui nou sondaj privind PNL si PD in perspectiva alcatuirii listelor electorale pentru alegerile parlamentare, idee avansata, tot ieri, de vicepresedintele liberal Paul Pacuraru (foto). "Singurii autorizati sa valideze modificari la protocol sunt Theodor Stolojan si Traian Basescu. Pozitiile, discutiile altora luati-le drept discutii si pareri personale", a completat Basescu. (Camelia Ionescu)

Camera - Boc a renuntat la deputatie

Noul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-a depus ieri personal demisia din Parlament. Si aceasta dupa ce secretarul Camerei, Tudor Mohora, anuntase ca Boc nu a renuntat la calitatea de deputat, intrucat membrii PD aflati pe listele de la Cluj au refuzat sa preia mandatul. Cel mai probabil, inlocuitorul lui Boc va fi Adrian Gurzau, aflat pe pozitia a noua pe lista supleantilor. Boc a avut probleme cu "pasarea" fotoliului de deputat, toti succesorii sai fiind bine infipti in alte functii. Chiar s-a ajuns la o discutie despre organizarea de alegeri partiale in circumscriptia clujeana din cauza locului lasat vacant la Camera de Emil Boc. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: basescu politic psd