x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei 14 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei 14 mai 2004

14 Mai 2004   •   00:00

PUR cere demisia lui Amarie

Umanistii sesizeaza ca PNA si-a intensificat activitatea in preajma alegerilor, dar fara rezultat, „marii pesti ai coruptiei" nefiind gasiti si adusi in fata opiniei publice. Ei amintesc ca PUR a supus atentiei PNA in repetate randuri cazuri de grave incalcari ale legii, cum ar fi RAFO Onesti, Carom, Darmanesti, dar fara reactii din partea PNA. In lipsa acestor reactii, PNA este suspectat de umanisti ca s-a transformat in agent electoral al PSD, „pe care-l scapa de adversarii incomozi in alegerile din acest an". PUR ii cere sefului Ioan Amarie sa se retraga din functie, daca „nu poate face diferenta intre profesionalism si politica". (Gabriela Antoniu)

Primul raport, prezentat in noiembrie

Presedintele Ion Iliescu este convins ca, in luna noiembrie, Comisia internationala pentru studierea Holocaustului in Romania va putea prezenta un raport de sinteza asupra problematicii analizate. Seful statului s-a intalnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu membrii comisiei, participantii la intalnire convenind cu acest prilej ca rezultatele cercetarilor sa fie difuzate public si utilizate in procesul educational. S-a convenit si organizarea de actiuni care sa marcheze ziua de 9 octombrie, declarata Ziua comemorarii Holocaustului in Romania. (Camelia Ionescu)

Senatorul Opris, validat seful AEP

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului l-a validat ieri pe senatorul PSD Octavian Opris pentru functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), cu 240 de voturi pentru si 53 impotriva. Desi au anuntat ca se abtin si vor parasit sala, parlamentarii PRM au votat impotriva lui Opris. Contracandidatii senatorului PSD au fost Gheorghe Piperea (propus de PNL) si Aurelian Pavelescu (propus de PD). Opris va avea un mandat de 8 ani si va fi nevoit sa-si dea demisia atat din PSD, cat si din Senat, conform Legii de organizare si functionare a AEP. (Dana Piciu)

PSD, somat sa inceteze presiunile

Partidul Umanist acuza PSD de incalcarea dreptului asupra proprietatii private prin presiunile exercitate asupra patronilor de magazine pentru a afisa in vitrine materiale de propaganda, considerand aceste practici „total incorecte". „Cerem domnului Dan Ioan Popescu, presedintele filialei Bucuresti a PSD, sa restabileasca ordinea si respectarea legii in propria ograda si sa dispuna incetarea folosirii banilor publici pentru propaganda de partid. In aceasta campanie de invadare a spatiului privat pe care o face PSD, Partidul Umanist este de partea intreprinzatorilor amenintati cu controale si amenzi", se arata intr-un comunicat al PUR. (Gabriela Antoniu) Holocaust T: Primul raport, prezentat in noiembrie Presedintele Ion Iliescu este convins ca, in luna noiembrie, Comisia internationala pentru studierea Holocaustului in Romania va putea prezenta un raport de sinteza asupra problematicii analizate. Seful statului s-a intalnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu membrii comisiei, participantii la intalnire convenind cu acest prilej ca rezultatele cercetarilor sa fie difuzate public si utilizate in procesul educational. S-a convenit si organizarea de actiuni care sa marcheze ziua de 9 octombrie, declarata Ziua comemorarii Holocaustului in Romania. (Camelia Ionescu) Arad T: 20 de candidati retrasi de pe liste Aproximativ 20 de candidati pentru consilii locale din judetul Arad au fost retrasi de pe liste de catre partide, la solicitarea Biroului Electoral Judetean, informeaza Mediafax. Potrivit presedintelui BEJ, judecatorul ºtefan Lucaciuc, in mai multe localitati ale judetului pe listele de candidati ale unor partide diferite apareau aceleasi nume. Pentru a nu li se respinge candidatura, BEJ le-a sugerat partidelor sa ajunga la o intelegere si sa retraga numele care apar pe mai multe liste, astfel incat candidatul sa reprezinte o singura formatiune politica.
×
Subiecte în articol: politic psd