x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 19 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

Iliescu, la Olteni]a

Pre[edintele Ion Iliescu va efectua ast`zi o vizit` de lucru in jude]ul C`l`ra[i, prilej cu care se va intălni cu autorit`]ile locale, va vizita societatea comercial` Navol SA [i Portul Olteni]a. {eful statului se va deplasa [i in comuna Chirnogi, unde va vizita societatea comercial` SC Agro Chirnogi SA [i are programate intălniri cu conducerea, muncitorii [i speciali[tii in domeniul agricol. El va vizita fermele de produc]ie [i o expozi]ie de ma[ini agricole organizat` n comuna c`l`r`[ean`.

Un nou judec`tor la Curtea Constitu]ional`

Camera Deputa]ilor a decis ieri numirea Aspaziei Cojocaru, propus` de PSD, in func]ia de judec`tor la Curtea Constitu]ional`. Ea a intrunit votul a 192 de deputa]i, 42 fiind „impotriv`". Pentru numirea in func]ia de judec`tor erau necesare cel pu]in 173 de voturi „pentru". PRM o propusese pe Florina Ruxandra Jipa, dar aceasta a ob]inut doar 42 de voturi „pentru" din partea deputa]ilor. Numirea Aspaziei Cojocaru s-a f`cut dup` organizarea celui de-al doilea tur de scrutin. S`pt`m~na trecut`, la primul tur de scrutin, candida]ii nu au intrunit num`rul minim de voturi necesare.

Vanghelie, la judecata partidului

Conducerea PSD Bucuresti se va intruni astazi pentru a lua o decizie in privinta actualului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Acest lucru ne-a fost confirmat ieri de catre presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca. Vanghelie candideaza pentru un nou mandat ca independent, deoarece, fiind cercetat de PNA, a pierdut sprijinul partidului sau. „PSD ramane pe aceeasi pozitie. Domnul Vanghelie va fi exclus din partid, daca nu-si da singur demisia. PSD nu mai accepta sa aiba un candidat oficial (Catalin Stochita - n.r.) si unul mascat. Trebuie sa se termine odata cu chestiunea asta", ne-a spus Cozmanca. (Silviu Sergiu)

Posibila sesiune extraordinara

Parlamentul ar putea recurge fie la o sesiune extraordinara, fie la prelungirea programului de lucru, in cazul in care procesul electoral va determina intarzieri in adoptarea legilor necesare pentru integrarea europeana, a declarat ieri secretarul executiv al PSD Radu Podgoreanu, in conferinta de presa saptamanala a PSD. „Alegerile nu vor periclita procesul legislativ", a spus Radu Podgoreanu, precizand ca in prezent, programul de lucru al celor doua Camere este respectat. (Silviu Sergiu)

Candidat la Primarie, chemat in armata

Candidatul PNL la Primaria Fagaras, Sorin Manduc, in varsta de 30 de ani, a primit ordin de incorporare in armata la putin timp dupa ce a anuntat ca intra in cursa electorala, candidatura sa fiind contestata din acest motiv, informeaza Mediafax. Candidatura lui Manduc a fost contestata din acest motiv, insa liberalul a primit castig de cauza si a ramas candidatul PNL la Primaria Fagaras. Candidatul PNL, care este in prezent consilier local, considera ca este tinta unor „sicane politice".

Seful statului, amenintat de PNL-PD

Alianta PNL-PD a avertizat ieri ca nu va ezita sa ceara declansarea procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Ion Iliescu, pe motiv ca acesta incalca Constitutia prin vizitele sale in teritoriu si in sectoarele Capitalei „pentru sustinerea campaniei electorale a candidatilor PSD". Liberalii si democratii ii solicita lui Iliescu sa isi suspende vizitele electorale pe durata campaniei electorale. Pre∫edintele Iliescu a declarat insa ca nu va renunta la vizitele "n tara pe durata campaniei electorale ∫i a apreciat ca reactia Aliantei PNL-PD "n aceasta privinta reprezinta Ñpolitizare excesivaì, Ñdemagogieì.
×
Subiecte în articol: politic psd