x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

14 Ian 2005   •   00:00

15 ianuarie 2005

Guvern - 35 de subprefecti au fost demisi

Premierul Calin Popescu Tariceanu a dispus eliberarea din functie a 35 de subprefecti, printre care se afla si cei doi ai municipiului Bucuresti, respectiv Ion Cuhutencu si Dan Cornel Baranga. Eliberarea acestora din functie a fost reglementata printr-o decizie semnata de seful Guvernului la 13 ianuarie. Surse din Guvern, citate de Mediafax, au precizat ca pana saptamana viitoare activitatea Prefecturii Bucuresti va fi gestionata de actualul secretar general, Dafinel Manoiu. (Carmen Vintila)

Suspendare - Basescu, amenintat de PSD

PSD considera ca decizia luata de deputatii PD privind initierea procedurii de revocare a presedintelui Camerei, Adrian Nastase, este un atac politic, dirijat de presedintele Traian Basescu impotriva PSD, prin care se urmareste desfiintarea opozitiei, a declarat ieri Mediafax purtatorul de cuvant al partidului, Titus Corlatean. In aceste conditii, el nu a exclus ca PSD sa declanseze procedurile constitutionale de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Aniversare - Tariceanu a implinit 53 de ani

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a sarbatorit ieri implinirea varstei de 53 ani, oferindu-le ministrilor, liderilor si parlamentarilor coalitiei, jurnalistilor si altor persoane apropiate cate o cupa cu sampanie de productie romaneasca, pe care a declarat ca o prefera in locul celei straine. El a insistat sa nu ii fie aduse cadouri, precizand ca prefera "o strangere sincera de mana si un zambet" in locul obisnuitelor daruri. Cu o cupa de sampanie romaneasca si piscoturi au fost tratati si liberalii, care l-au felicitat ulterior pe Tariceanu la sediul PNL.

Lamuriri - Gusa si relatia cu Magureanu

Considerat de colegii din partid implantul lui Virgil Magureanu in PD, Gusa a recunoscut public ca se intalneste cu fostul sef al SRI. Chipurile pentru a incerca sa afle de la acesta adevarul despre Revolutie, pe care subit fostul sef al SRI ar simti nevoia sa-l clarifice. "Nu sunt din sistem, din crescatorie", a spus Gusa, aratand ca nu are relatii de afaceri cu Magureanu, nici cu copiii lui, dar este prieten cu sotul fetei acestuia. "Nici cu el nu am afaceri", a completat Gusa, care detine totusi 10% din afacerea Vox Maris a lui Nicusor Nastase, la Constanta. (Oana Stancu)

Colaborare - Protocol pentru Coalitie

Alianta D.A., UDMR si PUR vor semna un protocol de colaborare pana la inceputul sesiunii parlamentare, a anuntat ieri copresedintele ADA, Calin Popescu Tariceanu (foto). Potrivit lui Tariceanu, este deja negociat intr-o proportie semnificativa, va fi realizat dupa modelul in baza caruia functioneaza Alianta PNL-PD si ar putea fi semnat in termen de 10 zile. Chestionat in legatura cu scopul unui astfel de protocol, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca se urmareste realizarea "unui management corespunzator" al coalitiei de guvernare. (Silviu Sergiu)

Covasna - Demisia liderului PD, respinsa

Cererea de demisie a liderului PD Covasna, Gheorghe Baciu, demisie anuntata dupa ce in judet a fost numit un prefect din partea UDMR, nu a fost acceptata in sedinta Biroului Permanent al filialei. Potrivit lui Baciu, cererea de demisie nu a fost aprobata, cei prezenti la sedinta de miercuri sustinand ca inteleg gestul lui, dar ca cel mai bine ar fi sa ramana in functia de presedinte al organizatiei judetene si sa continue sa sustina cauza romanilor din judet. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: tariceanu politic