x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Politician britanic, declaraţie ŞOCANTĂ despre români. Ce a spus liderul UKIP la un post de radio londonez

Politician britanic, declaraţie ŞOCANTĂ despre români. Ce a spus liderul UKIP la un post de radio londonez

17 Mai 2014   •   11:29
Politician britanic, declaraţie ŞOCANTĂ despre români. Ce a spus liderul UKIP la un post de radio londonez

Liderul Partidului Independenţei din Marea Britanie (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, şi-a şocat din nou conaţionalii atunci când a afirmat, la postul de radio londonez LBC, că nu doreşte să aibă români printre vecinii săi, potrivit publicaţiei International Business Times, citată de Agerpres.

Farage a declarat că îşi menţine o afirmaţie anterioară potrivit căreia ar fi 'îngrijorat'' dacă ar locui în apropierea românilor.

În cadrul emisiunii extrem de populare 'James O'Brien Show', Farage a spus: 'Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de bărbaţi români s-ar muta în locuinţa vecină. Cred că dacă trăiţi în Londra, aţi fi îngrijoraţi. Nu demonizez pe nimeni. Acuz o clasă politică care a lăsat uşa deschisă permiţând să se întâmple astfel de lucruri''.

Atunci când gazda emisiunii l-a întrebat care ar fi diferenţa dintre români şi germani dacă aceştia ar deveni vecini cu Farage, liderul UKIP, a cărui soţie este germană, a răspuns: 'Ştiţi diferenţa'.

Responsabilul UKIP pentru comunicare, Patrick O'Flynn, un fost editorialist al publicaţiei Express, a încercat să întrerupă interviul atunci când discuţia a ajuns la subiectul referitor la remuneraţiile financiare primite începând din 1999 de Nigel Farage în calitate de membru al Parlamentului European.

Recent, liderul UKIP a fost chestionat în legătură cu modul de utilizare a zeci de mii de lire sterline reprezentând fonduri alocate pentru gestionarea biroului său de lider al grupului europarlamentar Europa Libertăţii şi a Democraţiei (EFD).

'Acestea sunt alocaţii fixe pe care le-am cheltuit în conformitate cu regulile existente. Sunt surprins că în acest context a fost folosit cuvântul 'audit' '', a afirmat Farage, răspunzând unei întrebări a gazdei emisiunii difuzate de LBC.

×