x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am luat cunoştinţă cu consternare de remarcile preşedintelui Federaţiei Ruse

Ponta: Am luat cunoştinţă cu consternare de remarcile preşedintelui Federaţiei Ruse

06 Noi 2014   •   23:32
Ponta: Am luat cunoştinţă cu consternare de remarcile preşedintelui Federaţiei Ruse

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă legitimarea Pactului Ribbentrop-Molotov, după ce acesta ar fi întrebat retoric la o întâlnire cu tineri istorici, conform cotidianului britanic 'The Telegraph', de ce această înţelegere din 1939 dintre URSS şi Germania nazistă este considerată ceva 'rău'.

"Am luat cunoştinţă cu consternare de remarcile preşedintelui Federaţiei Ruse, făcute astăzi, 6 noiembrie 2014, prin care se încearcă legitimarea Pactului Ribbentrop-Molotov şi, implicit, a consecinţelor nefaste ale acestuia. Mi se pare cu atât mai preocupant faptul că aceste 'evaluări' au fost exprimate într-o întâlnire cu tineri istorici - cei care de fapt ar trebui să explice, ghidaţi doar de adevărul istoric, eliberaţi de canoane ideologice, învăţămintele tragediilor de la mijlocul secolului trecut", a scris premierul Ponta pe contul său de Facebook.

El consideră că este imposibil să fie găsite justificări sau 'motivaţii' pentru evenimente care, pentru mulţi oameni din estul Europei, inclusiv milioane de cetăţeni români, au adus nefericire şi suferinţă.

"Nicio doctrină politică, niciun interes strategic nu pot valida forţa brută, dispreţul profund faţă de destinele locuitorilor acestei părţi a Europei, jocul crud cu destinele umane şi cu dreptul internaţional care au făcut posibil Pactul Ribbentrop-Molotov", apreciază şeful Guvernului.

×