x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Când vorbeşti în numele României trebuie să vorbeşti serios şi la nivel instituţional

Ponta: Când vorbeşti în numele României trebuie să vorbeşti serios şi la nivel instituţional

de Agerpres    |    13 Mai 2014   •   18:00
Ponta: Când vorbeşti în numele României trebuie să vorbeşti serios şi la nivel instituţional

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni la Buzău că reacţia preşedintelui Traian Băsescu vizavi de afirmaţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin este "descalificantă" şi "la un nivel scăzut".

"Strict politic, ideea domnului Băsescu de a pomeni despre vodcă mi se pare la fel de inspirată ca şi ideea doamnei Udrea de a sări cu paraşuta", a spus Ponta.

El a afirmat că a te asocia "exact cu ceea ce crede poporul român că eşti cel mai asociat e o greşeală uriaşă".

"Când vorbeşti în numele României trebuie să vorbeşti serios şi trebuie să vorbeşti la nivel instituţional", a subliniat Victor Ponta.

"Strict instituţional un preşedinte al unei ţări din UE şi din NATO nu are voie să răspundă în acest fel. El trebuie să răspundă instituţional, aşa cum de altfel am făcut-o şi eu ca prim-ministru şi ministrul de externe şi o vom face de fiecare dată", a spus Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică, într-un interviu pentru opiniatimisoarei.ro, că trebuie aflat câtă vodcă a consumat vicepremierul rus Dmitri Rogozin înainte de a afirma că va survola România la bordul unui bombardier pentru că nu a fost lăsat să tranziteze spaţiul aerian al ţării noastre. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta traian basescu