x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre Băsescu: "Dictator paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori". Ce-şi propun social-democraţii pentru 2014

Ponta, despre Băsescu: "Dictator paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori". Ce-şi propun social-democraţii pentru 2014

06 Ian 2014   •   12:47
Ponta, despre Băsescu: "Dictator paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori". Ce-şi propun social-democraţii pentru 2014

Victor Ponta susţine că prioritatea PSD anul acesta este destructurarea regimului Băsescu. Regimul Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor, se arată într-un document PSD, în care Băsescu este caracterizat drept "dictator paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori si adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice".

Social-democraţii îşi propun în 2014 continuarea guvernării în sensul dezvoltării economice şi al restabilirii echilibrelor sociale în România, destructurarea "regimului Băsescu" şi aducerea la conducerea ţării a unui preşedinte care să nu fie ''un războinic'', ci un ''pacificator''.
 
Aceste obiective sunt propuse şi prezentate luni de preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, BPN al partidului, într-un document politic, potrivit unor surse social-democrate.
 
"Ne propunem să dărâmăm cărămidă cu cărămidă ce a rămas din regimul politic Traian Băsescu — în 2014, se încheie 10 ani de distrugere a României, de minciună, dezbinare, sărăcie, izolare internaţională şi persecuţie sistematică a adversarilor politici. Regimul Băsescu este un sistem bazat pe o propagandă tipică legionarilor şi metode de persecuţie ale comuniştilor din anii 50 cu un "dictator" paranoic, susţinut de o gaşcă de impostori şi adulatori dependenţi de bani şi funcţii publice. Singurul adversar ireconciliabil al acestui regim a fost mereu PSD, (...) de a cărei forţă politică şi electorală i-a fost mereu frică lui Traian Băsescu. Ştie foarte clar că noi putem nu doar să îl înlocuim, dar să avem grijă ca mecanismele sale anti-democratice şi anti-naţionale, construite timp de 10 ani, să înceteze să funcţioneze. Pentru acest obiectiv naţional şi politic trebuie să colaborăm onest cu toate partidele democratice din ţară — în special cu aliaţii noştri: UNPR, PC şi PNL! USL s-a format ca adversar natural al regimului Băsescu şi trebuie să nu abandoneze acest obiectiv", se arată în document, potrivit Antena3.
 
Pentru obţinerea acestui deziderat, în documentul PSD se precizează că "grupul minorităţilor naţionale, UDMR, PP-DD şi chiar PDL trebuie să fie parteneri în acest proiect naţional — cu toţii s-au săturat de Traian Băsescu, de modul abuziv în care acţionează, de şantajele sale cu dosare şi de linşajul mediatic la care îşi supune adversarii".
 

×