x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre dosarul votului din Diaspora: Dacă DNA cere să fiu urmărit penal, voi DEMISIONA

Ponta, despre dosarul votului din Diaspora: Dacă DNA cere să fiu urmărit penal, voi DEMISIONA

07 Dec 2014   •   08:22
Ponta, despre dosarul votului din Diaspora: Dacă DNA cere să fiu urmărit penal, voi DEMISIONA

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va demisiona dacă DNA va cere începerea urmăririi penale faţă de el în dosarul privind votul din Diaspora.

"Greşeli s-au făcut, dar intenţie din partea cuiva nu a existat în niciun fel, deci răspunderea politică există, de aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Cu siguranţă, dacă DNA va cere începerea urmăririi penale faţă de mine, de Corlăţean, cu siguranţă că voi demisiona că doar nu o să spunem acum că stă primul ministru cercetat penal. Mi-aş dori însă să cred că nu mai rămânem în logica de după 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare, e o logică care nu ţine de lumea democratică. Şi în America sunt oameni care pierd alegerile, nu începi primul lucru îi faci un dosar penal, se mai întâmplă, e adevărat, au mai păţit şi alţii. Ăsta a fost sentimentul, cel puţin după 2004, apropo de disputa Traian Băsescu- Adrian Năstase şi cred că foarte mulţi oameni au avut acest sentiment că de fapt era vorba despre pedepsirea adversarului, nu neapărat de altceva", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a precizat că alegerile în Diaspora au fost organizate prost dintr-o eroare iar lucrurile trebuie îndreptate pentru viitor.

×