x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta despre rezultatul lui Diaconu: Se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate

Ponta despre rezultatul lui Diaconu: Se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate

de Agerpres    |    26 Mai 2014   •   22:56
Ponta despre rezultatul lui Diaconu: Se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate

Prim-ministrul Victor Ponta, preşedinte al PSD, a declarat luni seara, la RTV, că intrarea lui Mircea Diaconu în Parlamentul European este "un eveniment deosebit", iar acest lucru înseamnă că "s-a făcut dreptate".

"Aşa a fost drept şi corect. Ştiţi, se spune că numai în basme câştigă Făt Frumos şi că în viaţa reală nu câştigă niciodată. Ei, uite, se mai întâmplă şi în viaţa reală să se facă dreptate, chiar din ce în ce mai des, şi acesta este un lucru bun", a spus Ponta.

Liderul PSD a comparat voturile obţinute de Mircea Diaconu şi cele acordate Partidului Mişcarea Populară, susţinând că este o "catastrofă" pentru PMP să fie învins de un candidat care nu are în spate un partid.

"Mircea Diaconu, fără structuri, fără nimic, nu a luat decât mai mult decât domnul Băsescu şi doamna Udrea, cu domnul Falcă, cu domnul Pinalti şi cu alţi domni şi doamne de acelaşi fel. (...) Poporul român încă o dată s-a dovedit mult mai înţelept decât noi toţi şi i-a lăsat fără colegii, cum spune Caragiale, şi pe domnul Baconschi, şi pe domnul Funeriu, şi pe alţi domni Agamiţă Dandanache, Trahanache. (...) E o catastrofă. Păi domnul Băsescu ne spunea cum, împreună cu doamna Udrea, vor fi liderii dreptei. Acum, nu că ar duce-o mai bine PNL sau PDL, dar e greu să fie lider cineva cu 6%", a afirmat premierul.

Victor Ponta a opinat că Mircea Diaconu ar avea şansa să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dacă ar candida.

"Poate candidează la prezidenţiale şi intră în turul doi, nu exclud acest lucru", a declarat prim-ministrul.

Preşedintele PSD consideră că rezultatul lui Mircea Diaconu este un "semnal foarte bun", deoarece votul anti-sistem a mers, la fel ca în cazul lui Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, către un om pe care îl consideră valoros şi nu către lideri politici ca Dan Diaconescu sau Corneliu Vadim Tudor. 

×
Subiecte în articol: victor pona mircea diaconu