x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am vorbit cu Băsescu o singură dată despre graţieri, în cazul Gică Popescu, dar a refuzat

Ponta: Am vorbit cu Băsescu o singură dată despre graţieri, în cazul Gică Popescu, dar a refuzat

03 Iul 2014   •   13:28
Ponta: Am vorbit cu Băsescu o singură dată despre graţieri, în cazul Gică Popescu, dar a refuzat
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, într-un interviu acordat DC News, că a discutat o singură dată cu preşedintele Traian Băsescu pe tema graţierii unei persoane, în cazul Gică Popescu.

"Despre graţieri am avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu în doi ani şi jumătate de când sunt prim-ministru, o singură dată despre un caz: despre cazul Gică Popescu. Am spus, domnule preşedinte, dacă dvs. aţi fi de acord, eu am vorbit cu ministrul Justiţiei şi avizul ar fi favorabil, pozitiv (...) Mi-a zis, nu, orice aviz îmi daţi, voi respinge. În rest, nu am discutat niciodată despre acest subiect cu preşedintele Băsescu", a afirmat premierul.

Victor Ponta a precizat că a contrasemnat un singur decret de graţiere în urmă cu o lună şi jumătate referitor la "acea femeie care avea mulţi copii". Întrebat dacă l-ar graţia pe Traian Băsescu, în cazul în care ar ajunge preşedinte, Ponta a spus că nu ar face acest lucru.

×