x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, după datele prezentate de INS: "E ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km/oră, iar acum mergem cu 100 km/oră"

Ponta, după datele prezentate de INS: "E ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km/oră, iar acum mergem cu 100 km/oră"

14 Aug 2014   •   12:54
Ponta, după datele prezentate de INS: "E ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km/oră, iar acum mergem cu 100 km/oră"
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook, după prezentarea de către Institutul Naţional de Statistică.

"Datele oficiale confirmă vestea bună - România continuă creşterea economică! Cu +2,6% faţă de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% creştere industrială şi în graficul creşterii de minim +2,5% pentru acest an. Avem în continuare una din cele mai solide creşteri din UE. Este ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km la oră şi acum mergem cu 100 km la oră - dar mergem tot înainte!

Avem mare nevoie de reducerea CAS, măcar de la 1 octombrie, pentru a nu scădea ritmul creşterii, mai ales că în regiune sunt şi semne proaste. Mai avem spaţiu de creştere pentru toamna aceasta şi de aceea am mărit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la bănci şi am eliminat impozitul pe profitul reinvestit. Fără a mai fi blocaţi de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atat de importante!", a scris astăzi premierul pe contul său de Facebook.

Şi Guvernul a transmis un comunicat de presă în care se arată că, potrivit datelor prezentate de INS, "România continuă creşterea economică”.

Produsul intern brut în trimestrul II 2014 a fost, în termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014, potrivit primelor estimări, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 1,2% pe seria brută şi cu 1,4% pe seria ajustată sezonier. În semestrul I 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2013, cu 2,4%, pe seria brută şi cu 2,6% pe seria ajustată sezonier, potrivit informaţiilor prezentate de INS.

×