x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, după întâlnirea cu deputaţii PPDD: "Le-am spus că de fiecare dată când închei o înţelegere, o ţin"

Ponta, după întâlnirea cu deputaţii PPDD: "Le-am spus că de fiecare dată când închei o înţelegere, o ţin"

03 Mar 2014   •   14:53
Ponta, după întâlnirea cu deputaţii PPDD: "Le-am spus că de fiecare dată când închei o înţelegere,  o ţin"

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în urma întâlnirii cu deputații PPDD, că, în cadrul ședinței, a prezentat principalele obiective de guvernare. "Eu le-am spus un lucru celor de la PP-DD: de fiecare dată când închei o înţelegere, îmi ţin acea înţelegere indiferent de pierderile de moment şi că, pe termen lung, chiar şi pentru dânşii faptul că sunt un om de cuvânt şi că ceea ce vorbesc cu mine se întâmplă, e un mare avantaj. Aşa încât am apreciat propunerea şi tot ceea ce voi discuta cu cei de la PP-DD şi ne vom înţelege, eu mă voi ţine de cuvânt, la fel cum mă ţin de cuvânt faţă de cei cu care am un acord", a spus Ponta, care a precizat că, atunci când încheie o înţelegere, nu este niciodată el acela care o încalcă.

"Dacă o rupe partenerul meu, tot aştept şi sper să îl conving să revenim la ceea ce am stabilit. Şi pentru PP-DD, faptul că îmi ţin cuvântul e, pe termen mediu şi lung, cel mai important", a completat premierul.

De asemenea, Ponta a adăugat că este deschis discuţiilor atât cu parlamentarii PP-DD, cât şi cu celelalte grupuri parlamentare legitime.

"Am prezentat principalele obiective de guvernare şi am spus un lucru care este valabil pentru toate grupurile parlamentare, şi anume că Guvernul, indiferent dacă reprezintă doar o anumită majoritate, este responsabil întregului Parlament. Şi eu şi miniştrii vom răspunde de fiecare dată la solicitările grupului PP-DD când este vorba despre proiecte importante de legi şi despre răspunderea pe care Guvernul o are în faţa Parlamentului. Evident că, dacă asta înseamnă ca grupul PPDD să şi sprijine mâine la vot, şi mai bine. Dar dacă nu, oricum rămâne exact aceeaşi deschidere şi aceeaşi capacitate de dialog din partea mea, cu toate grupurile alese legitim prin votul cetăţenilor", a mai spus Ponta, la finalul întâlnirii.


×