x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: În PE delegaţia PSD va avea poziţie comună cu delegaţia italiană

Ponta: În PE delegaţia PSD va avea poziţie comună cu delegaţia italiană

09 Iun 2014   •   23:11

Victor Ponta a declarat că europarlamentarii partidului pe care îl conduce vor avea o poziţie politică comună cu europarlamentarii italieni din grupul social-democrat, în baza unui acord încheiat între cele două delegaţii.

'Am avut astăzi (n.r.-luni) o întâlnire cu toţi europarlamentarii noştri, deoarece poimâine (n.r.-miercuri) este prima întâlnire a grupului social-democrat şi am discutat despre ce vom susţine în conducerea Parlamentului European, a grupului şi unde merg toţi colegii noştri, în funcţie de priorităţile pe care le avem în aşa fel încât să fim reprezentaţi în toate comisiile importante şi să avem un cuvânt greu de spus. După cum ştiţi, în cadrul grupului social-democrat noi suntem a patra delegaţie ca mărime şi avem un cuvânt foarte greu de spus cu atât mai mult cu cât avem, de puţin timp, un acord foarte clar cu delegaţia italiană', a spus Ponta la sediul PSD.

El a adăugat că a discutat cu primul-ministru al Italiei, Matteo Renzi, care este şi liderul Partidului Democrat, şi practic delegaţia italiană şi cea românească, adică 47 de europarlamentari vor avea o poziţie comună.

'Delegaţia italiană are 31 de europarlamentari, noi avem 16. 47 suntem mai mult de un sfert din grupul social-democrat şi asta înseamnă că poziţia politică a noastră, poziţia comună a celor două delegaţii, italiană şi romană, va fi extrem de importantă în tot ceea ce avem de făcut în viitor', a menţionat preşedintele PSD.

×