x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, în Wall Street Journal: Doar împreună, Europa şi SUA au o şansă de a menţine democraţia în lume

Ponta, în Wall Street Journal: Doar împreună, Europa şi SUA au o şansă de a menţine democraţia în lume

21 Mar 2014   •   15:41
Ponta, în Wall Street Journal: Doar împreună, Europa şi SUA au o şansă de a menţine democraţia în lume

Occidentul trebuie să rămână unit într-o lume anarhică, în care există lideri nedemocratici, cu un comportament ce nu poate fi nici anticipat, nici controlat, scrie premierul Victor Ponta, în publicația americană Wall Street Journal, refirendu-se la situația din Crimeea.

„Imaginea trupelor ruse care intră în Ucraina şi încercuiesc unităţile militare din Crimeea a fost un apel la trezire, care va avea reverberații în rândurile unei generații întregi. Acest lucru subliniază mai multe adevăruri. Esențial între acestea este acela că Occidentul nu are altă șansă decât să rămână unit într-o lume anarhică, ce include conducători al căror comportament nu poate fi nici prezis, nici controlat”, afirmă Victor Ponta, potrivit digi24.ro.

Potrivit premierului, NATO rămâne „piatra de temelie” a securității transatlantice. „Doar împreună, Europa și SUA au o șansă de a menține democrația liberală ca doctrină centrală pentru organizarea afacerilor globale”, a mai spus Victor Ponta.

×