x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, la Piteşti: „Nu-l lăsaţi pe Andrei, PDL, să vă fure judeţul”

Ponta, la Piteşti: „Nu-l lăsaţi pe Andrei, PDL, să vă fure judeţul”

de Gabriela Antoniu    |    Elly Cîrstea    |    31 Ian 2011   •   21:04

Conducerea PSD a decis ca social-democraţii să picheteze luni după-amiază sediile PDL din ţară. Liderul Victor Ponta a explicat că PSD va cere PDL să nu facă „ceea ce a făcut în Argeş” şi l-a acuzat pe senatorul PDL Mircea Andrei că ar fi cerut arestarea liderului local al PSD, şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu. „Vrem să dăm un semnal PDL, să înţeleagă că nu ne putem întoarce la vremurile când un partid decide arestarea opozanţilor politic”, a spus Ponta.

Ulterior, liderul PSD a participat la pichetul din faţa sediului PDL Piteşti unde au fost prezenţi aproximativ 300 de membri şi simpatizanţi PSD. Dintre liderii partidului au mai participat la această acţiune Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Victor Socaciu, Robert Negoiţă,  Adrian Severin, Radu Moldovan, Titus Corlăţean, Nicu Bănicioiu. „Nu ne este frică şi nu vă este frică de PDL şi de Băsescu”, le-a spus Ponta celor reuniţi la Piteşti, care au scandat „Nicolescu” şi „Unitate”. El i-a acuzat pe Traian Băsescu şi Mircea Andrei că sunt cei responsabili de arestarea lui Constantin Nicolescu. „Vreau să vă spun că eu sper ca Dumnezeu să-i dea putere lui Constantin Nico­les­cu”, a mai spus Ponta. Totodată, li­derul PSD a spus că Argeşul este unul dintre judeţele cele mai importante pentru PSD. „Nu-l lăsaţi pe Andrei, PDL, să vă fure judeţul”, a spus Ponta.

Între timp, la Spitalul Floreasca din Capitală, şeful CJ Argeş, Constantin Nicolescu, operat duminică pe cord deschis, a fost detubat şi este conştient, după cum a anunţat medicul Şerban Brădişteanu. Nicolescu va fi supus unui examen neurologic complet pentru a se vedea dacă leziunile celebrale s-au accentuat în urma intervenţiei chirurgicale care a presupus oprirea inimii aproximativ o oră, a adăugat medicul.

Întrebat în legătură cu posibilitatea transferului pacientului în Spitalul Penitenciar Jilava, Brădişteanu a spus că acesta impune o expertiză medico-legală de care însă nu se ocupă spitalul.

Echipa medicală multidisciplinară care-l tratează pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, joi seară, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

×
Subiecte în articol: politica