x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îşi lansează candidatura la preşedinţie în 20 septembrie: "Pe 12 septembrie vom avea CONGRES NAŢIONAL"

Ponta îşi lansează candidatura la preşedinţie în 20 septembrie: "Pe 12 septembrie vom avea CONGRES NAŢIONAL"

22 Aug 2014   •   15:53
Ponta îşi lansează candidatura la preşedinţie în 20 septembrie: "Pe 12 septembrie vom avea CONGRES NAŢIONAL"

Premierul Victor Ponta a declarat că pe 20 septembrie va avea loc evenimentul de lansare a candidaturii. Ulterior, pe 2 octombrie urmează să înceapă campania electorală.

„Pe 12 septembrie vom avea congres naţional, iar ulterior va avea loc validarea candidaturii mele în toate filialele din ţară, sper şi cred că nu vor fi surprize, deoarece sunt singurul candidat. Pe 20 septembrie vom avea evenimentul de lansare a candidaturii, iar din 2 octombrie vom începe campania electorală. În acest timp, voi participa 1-2 pe săptămână pentru a-mi îndeplini atribuţiunile specifice funcţiei de premier”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că pe toată durata campaniei electorale vicepremierul Gabriel Oprea va prelua atribuţiile legate de activitatea curentă a Guvernului.

'Va avea din partea mea mandatul, nu doar mandatul, ci şi faptul că va fi în Bucureşti, la sediul Guvernului, e şi ministru de Interne, bineînţeles, pentru tot ce presupune activitatea de zi cu zi. Însă şedinţele de Guvern, cel puţin două sau trei zile pe săptămână, evident că mi le voi dedica în continuare obligaţiilor şi atribuţiilor pe care le am ca prim-ministru. La fel şi domnul Dragnea ca viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării, chiar dacă în rest este şeful campaniei noastre electorale. Şi tot ceea ce avem de făcut pentru îndeplinirea obligaţiilor din acordurile cu FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, pentru a avea o poziţie foarte clară din punct de vedere politic faţă de criza care, iată, se accentuează', a declarat Victor Ponta.

De asemenea, premierul a afirmat că, dacă Traian Băsescu va avea acelaşi comportament, de implicare în campania prezidenţială, PSD ar putea recurge la o nouă suspendare.

"Dacă Traian Băsescu va avea acelaşi comportament, de şef de campanie al Elenei Udrea, vom recurge la o nouă suspendare. Pe urmă, cine va fi preşedinte interimar, acest lucru contează mai puţin. Dar nu-mi doresc şi nu ne dorim o criză politică”, a mai spus Ponta.

×