x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Monitorul Oficial a primit de la CC un înscris extrem de ciudat, semnat cu o bară, iar Parchetul va verifica dacă e fals

Ponta: Monitorul Oficial a primit de la CC un înscris extrem de ciudat, semnat cu o bară, iar Parchetul va verifica dacă e fals

de Mediafax    |    09 Aug 2012   •   10:43
Ponta: Monitorul Oficial a primit de la CC un înscris extrem de ciudat, semnat cu o bară, iar Parchetul va verifica dacă e fals

Premierul Victor Ponta a declarat ca Monitorul Oficial a primit din partea Curtii Constitutionale (CC) "un inscris extrem de ciudat" drept rectificare la o decizie a Curtii deja parafata, care era semnat cu o bara, Parchetul General urmand sa se pronunte daca acesta este un act fals.

"Monitorul Oficial a primit un inscris extrem de ciudat. Nu pot eu sa spun daca este fals sau nu, pentru ca asta in mod sigur va spune Parchetul General. Eu pot sa va spun doar ca secretarul general (al Guvernului - n.r.) m-a informat asupra faptului ca a primit o adresa neobisnuita: nu era semnata de catre Zegrean (presedintele CC-n.r.), era semnata cu o bara si includea un nou paragraf", a explicat primul-ministru.

El a aratat ca este neobisnuit ca o corectura sa aiba in vedere un intreg paragraf in loc de o litera sau o cifra.

"Eu i-am cerut secretarului general - avand in vedere ca legea spune foarte clar ca raspunderea asupra a ceea ce se publica in Monitorul Oficial nu apartine Monitorului, ci celui care a trimis adresa - si am zis: 'bun, daca nu ne apartine noua raspunderea si apartine celui care a trimis adresa, publicati-o!'. Cel care a trimis insa adresa...am inteles din relatarile media ca cel putin doi judecatori ai Curtii Constitutionale le considera ilegale. Eu nu stiu sa se fi intalnit Curtea Constitutionala, dar nu era sarcina Monitorului Oficial sa verifice daca s-a intrunit sau nu Curtea. E foarte clar insa ca Parchetul General va trebui sa vada daca sunt false acele adrese si cine le-a falsificat", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti daca are cunostinta de vreo adresa falsa trimisa Executivului de Curtea Constitutionala.

Ponta a adaugat ca Monitorul Oficial este obligat sa publice toate actele care i se trimit de catre institutiile in drept.

"Noi publicam orice, noi trebuie sa publicam, ca altfel pac doamna Barbu, pac la Razboiu cu plangerea penala!", a afirmat Ponta.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, ca este nevoie de o actiune rapida a Parchetului pentru a clarifica situatia ambigua de la Curtea Constitutionala, generata de emiterea a doua documente complet diferite.

×