x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu putem reveni la pensiile speciale pentru aviatori, le acordăm indemnizaţii

Ponta: Nu putem reveni la pensiile speciale pentru aviatori, le acordăm indemnizaţii

de Agerpres    |    08 Iul 2014   •   17:55
Ponta: Nu putem reveni la pensiile speciale pentru aviatori, le acordăm indemnizaţii

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că Guvernul nu poate acorda pensii speciale aviatorilor pentru că nu sunt de acord Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, în schimb vor fi acordate indemnizaţii, aşa cum a fost cazul militarilor şi diplomaţilor.

"Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile şi la militari, şi la diplomaţi, şi la aviatori, şi la grefieri. La militari şi la diplomaţi noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeană şi FMI nu sunt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat nişte indemnizaţii prin care recunoaştem rolul lor. La fel vrem să facem şi la aviatori, şi la grefieri. În zona reprezentanţilor personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun că ei vor să revină la pensia specială şi, cu tot respectul pe care îl am pentru cei care fac această meserie destul de dificilă, nu putem să revenim la pensii speciale", a spus Ponta într-o conferinţă de presă la Ministerul Muncii.

El speră ca Guvernul să se înţeleagă cu reprezentanţii personalului navigant iar dacă acest lucru se va întâmpla, legea care prevede aceste drepturi va trece prin Parlament în septembrie.

"Dacă revenim la pensiile speciale, o să deschidem o cutie a Pandorei. Sunt foarte mulţi care vor pensii speciale şi mai e ceva, lăsăm şi anumite abuzuri. Ştiţi că îşi făceau salariul în ultimele trei luni, pe la ROMATSA sau prin alte părţi, sute de milioane şi după aia plăteam sute de milioane pensii. Ideea este totuşi de a păstra un echilibru între ceea ce dăm înapoi şi oamenii ăştia merită să dăm înapoi pentru că acum au nişte pensii foarte mici şi între ceea ce se cere chiar să ne reîntoarcem cu tot nu se poate. Diferenţa de bani între indemnizaţie şi pensia specială nu este semnificativă", a menţionat premierul.

×